EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

Időpont: 2020.02.01 - 2020.02.09
1. nap: A reggeli órákban indulás Budapestre. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd egy színházi előadás megtekintése. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Transzfer a repülőtérre. Repülés az EgyptAir menetrend szerinti járatával Kairóba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban.
 
3. nap: Reggeli után egész napos kairói városnézés: Egyiptomi Múzeum, Piramisok, Szfinx, Völgy-templom, papirusz- és parfümüzem. Vacsora és szállás Kairóban.
 
4. nap: Reggeli. Egész napos kirándulás: Elsőként Szakkarába látogatunk el, ahol a történelem első piramisaként is számontartott lépcsős piramist nézzük meg, amely Dzsószer fáraó rendeletére épült meg, a nagy építész, Imhotep tervei alapján. Ezután egy szőnyegiskolát látogatunk meg, majd a Citadellát keressük fel, amelyet eredetileg Szaladdin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Citadellából fantasztikus kilátás nyílik egész Kairóra. Délután a Mohamed Ali pasa által épített híres és csodálatos mecsetet tekintjük meg, melyet alabástrom mecsetnek is neveznek gyönyörű falai miatt. Napi programunkat a bazár felkeresésével zárjuk. Vacsora és szállás Kairóban.
 
5. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Asszuánba, majd transzfer a hajóhoz. Városnézés: az asszuáni-gát megtekintése, majd felukkázás (vitorlás kirándulás a Níluson). Ezután a Phile templom megtekintése következik, amely ma is épségben pompázik a Nílus közepén. A régi asszuáni gát megépítése után a templom az év egy időszakában víz alá került, majd amikor a nagy gátat is megépítették a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek kész a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik ez az elbűvölő templom, melyet motoros kishajóval közelíthetünk meg. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
6. nap: Reggeli után szabadprogram a hajón. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás Abu Simbelbe. Abu Simbel hatalmas templomát II. Ramszesz építtette a hettiták felett aratott győzelme emlékére. A templom arról a jelenségéről híres, hogy évente kétszer a nap besüt a szentélybe és megvilágítja a szentély belsejében a fáraó szobrát. Az építmény méretében is lenyűgöző: négy, közel 20 méter magas II. Ramszesz szobor ül a templom első homlokzatában. Egy kisebb templom is épült Abu Simbel mellé Nefertari királynő részére, aki a legközelebb állt II. Ramszeszhez, és akit a legjobban szeretett. Az építményt mesterműnek tekintik, mely a fáraók nagyságát támasztja alá. Kora délután elhajózás Kom Ombo-ba, ahol a helyi templomot látogatjuk meg. Továbbhajózás Edfu felé. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
7. nap: Reggeli után látogatás Horusz edfui templomába. Hajózás az esznai zsiliphez. Közben pihenés, napozás a fedélzeten. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.
 
8. nap: Reggeli után Luxor keleti és nyugati oldalának megtekintése következik: Királyok Völgye, Hatsepszut fáraónő sziklatemploma, Memnon Kolosszusok, majd a keleti parton Karnak temploma. Délután a luxori templom meglátogatása. Luxor templomát már az új birodalom idején építették, sokkal később, mint Karnak templomát. Vacsora és szállás Luxorban.
9. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre, kairói átszállással. Indulás hazafelé autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
A részvételi díj tartalmazza:
 
• A szállást ( Kairóban 5* szálloda, a Níluson: 5* de-lux hajó, Luxorban 5* szálloda), az ellátást (Kairóban és Luxorban félpanzió, a hajón teljes ellátás), beépített programokat (magyar nyelvű idegenvezetéssel), a repülőjegyeket és a reptéri illetékeket a Budapest-Kairó, Kairó-Asszuán, Luxor-Kairó, Kairó-Budapest útvonalakon, repülőtéri transzfereket, az útlemondási biztosítást, és a szerviz díjat
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
 
• A Vízum díjat: kb.25 €/fő, az Abu Simbeli fakultatív kirándulást (90 USD), az utasbiztosítást és a budapesti színházjegyet
 
Ár: 1550 euro
 
Időpont: 2020. február 1-9.
 
Jelentkezési határidő: 2019. április 15.
 

további ajánlatok