Üdvözöljük!

2002-2013 közötti években Székelyudvarhely közismert Utazási Irodájának egyik vezetője voltam. Az elmúlt tizenkét év izgalmas kihívásokat, kalandokat, élményeket, jelentett számomra, és azon túlmenően, hogy Európa csaknem minden országának történelmi és kulturális kincseit megismerhettem és több esetben idegenvezetőként is bemutathattam kedves utasaimnak, volt szerencsém átélni a Riói karnevál, a Kenyai szafari, az Egyiptomi piramisok, a Betlehemi jászol vagy a Kanári szigetek egzotikus világának a hangulatát is. Mégis ha visszatekintek az elmúlt évek tapasztalataira, ki kell emelnem, hogy a látnivalók és az utazás élményén kívül, a legnagyobb elégtételt, azok az emberi kapcsolatok jelentik, amelyek az utazások során bontakoztak ki, hiszen szoros barátságok, házasságokhoz vezető ismerkedések, kitűnő utastársi viszonyok alakultak ki.
Ha belepillantanak az ajánlatokba, érzékelni fogják, hogy az időpontok nagyrészt az iskolai szünidőkhöz vannak igazítva, ugyanis főállásban a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium történelem szakos tanára vagyok. A két foglalkozás, azaz a tanítás és a turizmus, mindkét tevékenységre jó hatással van, és mindig nagy kihívást jelent számomra.
Amennyiben ajánlataink elnyerik tetszésüket, nagy szeretettel várjuk érdeklődésüket, illetve jelentkezésüket.
 
 
Péter István
Irodavezető
 

Kiemelt ajánlatok

 • A SZERET DELTÁJA ÉS A MOLDVAI BOROK TÉRSÉGE A SZERET DELTÁJA ÉS A MOLDVAI BOROK TÉRSÉGE
  A Szeret környéke és a moldvai borvidék már néhány évtizede a romániai turizmus jelentős célpontjait képezik és nem véletlen, hogy  az utóbbi években a hazai és a külföldi turisták is előszeretettel keresik fel. A kirándulás természetesen más térségeket és látnivalókat is kínál, így például történelmi helyszíneket, uralkodókat bemutató múzeumot és várkastélyt, valamint a nagy ágyúöntőnek, Gábor Áronnak a szülőházát….
   
  FIGYELEM: a kirándulás az eredetileg meghírdetett május 13-15 helyett, egy héttel tolódik, így az új időpont: 2022. május 20-22.
   
  Ár: 599 RON
   
  Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
   
 • BARANGOLÁS A PLOIEȘTI - TÂRGOVIȘTE – CÂMPULUNG TÉRSÉGBEN BARANGOLÁS A PLOIEȘTI - TÂRGOVIȘTE – CÂMPULUNG TÉRSÉGBEN
  Olyan kirándulásra szeretnénk hívni Önöket, amely nem a legnépszerűbb romániai helyszíneket célozza meg, de amely által bepillantást nyerhetnek néhány romániai híresség életébe és munkásságába, a középkori román uralkodók egyik legfontosabb központjába, valamint a román autógyártás történetébe…
  .
  Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a kirándulás sikeresen lezajlott! Köszönjük a bizalmat! 
   
 • A FRANCIA RIVIÉRA „KINCSEI” A FRANCIA RIVIÉRA „KINCSEI”
  A Francia Riviéra vagy más néven a Côte d'Azur, mindenki számára bakancslistás területet jelent, amelynek varázást mindenképpen érdemes átélni. A térség neve valaha egybe forrt a luxussal, a filmsztárokkal, és a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, amely a csodálatos tájnak, a remek éghajlatnak és a sok látnivalónak köszönhető. Monaco, Nizza, Cannes, Saint Tropez és a többi csodás helyszín, a világ minden tájáról mágnesként vonzza a látogatókat, így tehát minket is….
   
  Időpont: 2022. július 13-22.
   
  Ár: 899 EUR
   
  Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
   
  Figyelem: Erre a kirándulásra a helyek beteltek és elindítottuk a pótlistát!