Üdvözöljük!

2002-2013 közötti években Székelyudvarhely közismert Utazási Irodájának egyik vezetője voltam. Az elmúlt tizenkét év izgalmas kihívásokat, kalandokat, élményeket, jelentett számomra, és azon túlmenően, hogy Európa csaknem minden országának történelmi és kulturális kincseit megismerhettem és több esetben idegenvezetőként is bemutathattam kedves utasaimnak, volt szerencsém átélni a Riói karnevál, a Kenyai szafari, az Egyiptomi piramisok, a Betlehemi jászol vagy a Kanári szigetek egzotikus világának a hangulatát is. Mégis ha visszatekintek az elmúlt évek tapasztalataira, ki kell emelnem, hogy a látnivalók és az utazás élményén kívül, a legnagyobb elégtételt, azok az emberi kapcsolatok jelentik, amelyek az utazások során bontakoztak ki, hiszen szoros barátságok, házasságokhoz vezető ismerkedések, kitűnő utastársi viszonyok alakultak ki.
Ha belepillantanak az ajánlatokba, érzékelni fogják, hogy az időpontok nagyrészt az iskolai szünidőkhöz vannak igazítva, ugyanis főállásban a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium történelem szakos tanára vagyok. A két foglalkozás, azaz a tanítás és a turizmus, mindkét tevékenységre jó hatással van, és mindig nagy kihívást jelent számomra.
Amennyiben ajánlataink elnyerik tetszésüket, nagy szeretettel várjuk érdeklődésüket, illetve jelentkezésüket.
 
 
Péter István
Irodavezető
 

Kiemelt ajánlatok

 • SVÁJC ÉS AZ ALPOK VARÁZSLATOS HELYSZÍNEI SVÁJC ÉS AZ ALPOK VARÁZSLATOS HELYSZÍNEI
  Körutazásunk során az osztrák, a svájci és a francia Alpok csodálatos helyszíneit célozzuk meg, melyek közül is kiemelkedik a Grossglockner, a Matterhorn és a Mont Blanc „testközelből” való megismerése. Ezeken kívül különös figyelmet fordítunk Svájc néhány fontos városára és látnivalójára, mint pl. az autómentes Zermattra, a két téli olimpiának is helyet adó St. Moritz-ra, Tell Vilmos Altdorf-jára, Kálvin Genfjére, az oroszlános Luzernre, Bern medvéire vagy Zürich lenyűgöző tavára….
   
  Időpont: 2022. június 27 – július 6.
   
  Ár: 850 EUR
   
  Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
   
  Figyelem: Erre a kirándulásra a helyek beteltek és elindítottuk a pótlistát!
   
 • ÜDÜLÉS ÉS KULTÚRA TÖRÖKORSZÁG NYUGATI PARTVIDÉKÉN ÜDÜLÉS ÉS KULTÚRA TÖRÖKORSZÁG NYUGATI PARTVIDÉKÉN
  A gazdag történelmi és kulturális múlttal rendelkező Törökország, a páratlan vendégszeretet, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a gyönyörű tengerpartok mágnesként vonzzák a turistákat! A nyugati részen található Riviéra, azon kívül, hogy tökéletes feltételeket biztosít a nyaralásra és a strandolásra, olyan történelmi csemegéket tartogat a turisták számára, mint Pergamon, Epheszosz, Izmir vagy Bodrum. Ezen helyszínek feltérképezése csillagtúra szerűen fog történni a Kusadasiban levő 5*-os szállodánkból….
   
  Időpont: 2022. augusztus 10-19.
   
  Ár: 699 EUR
   
  Jelentkezési határidő: 2022. február 15.

   
   
 • BARANGOLÁS  AZ OLT ÉS A ZSIL VÖLGYÉBEN BARANGOLÁS AZ OLT ÉS A ZSIL VÖLGYÉBEN
  Az Olt és a Zsil közötti terület Románia egyik legszebb vidékét zárja magába. Fogaras érintésével érkezünk meg a Cozia kolostorhoz, majd a természet szépségeivel ismerkedünk Câciulatan. Nem maradhat ki a térség kulturális feltérképezése sem, amelyhez kellő segítséget nyújt a Craiova-i Szépművészeti múzeum. Kirándulásunk „legfelemelőbb” élményét a Páring hegységben tett libegőzés fogja jelenteni….
   
  Időpont: 2022. szeptember 23-25.
   
  Ár: 599 RON
   
  Jelentkezési határidő: 2022. május 1.