Üdvözöljük!

2002-2013 közötti években Székelyudvarhely közismert Utazási Irodájának egyik vezetője voltam. Az elmúlt tizenkét év izgalmas kihívásokat, kalandokat, élményeket, jelentett számomra, és azon túlmenően, hogy Európa csaknem minden országának történelmi és kulturális kincseit megismerhettem és több esetben idegenvezetőként is bemutathattam kedves utasaimnak, volt szerencsém átélni a Riói karnevál, a Kenyai szafari, az Egyiptomi piramisok, a Betlehemi jászol vagy a Kanári szigetek egzotikus világának a hangulatát is. Mégis ha visszatekintek az elmúlt évek tapasztalataira, ki kell emelnem, hogy a látnivalók és az utazás élményén kívül, a legnagyobb elégtételt, azok az emberi kapcsolatok jelentik, amelyek az utazások során bontakoztak ki, hiszen szoros barátságok, házasságokhoz vezető ismerkedések, kitűnő utastársi viszonyok alakultak ki.
Ha belepillantanak az ajánlatokba, érzékelni fogják, hogy az időpontok nagyrészt az iskolai szünidőkhöz vannak igazítva, ugyanis főállásban a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium történelem szakos tanára vagyok. A két foglalkozás, azaz a tanítás és a turizmus, mindkét tevékenységre jó hatással van, és mindig nagy kihívást jelent számomra.
Amennyiben ajánlataink elnyerik tetszésüket, nagy szeretettel várjuk érdeklődésüket, illetve jelentkezésüket.
 
 
Péter István
Irodavezető
 

Kiemelt ajánlatok

 • HAJÓKIRÁNDULÁS A MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN (GENOVA – RÓMA - NÁPOLY - PALERMO - VALLETTA - GENOVA) HAJÓKIRÁNDULÁS A MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN (GENOVA – RÓMA - NÁPOLY - PALERMO - VALLETTA - GENOVA)
  A Mediterrán térségben hajózni, mindig nagy kihívást jelent a turisták számára. Az idei hajókirándulásunk, olyan helyszíneket céloz meg, mint Genova, Róma, Nápoly, Palermo és Málta, amelyek  számos történelmi és kulturális kincset rejtenek magukban, de amelyek számos más területen is egyedi élményt kínálnak az odalátogatóknak...
   
  Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a kirándulás sikeresen lezajlott! Köszönjük a bizalmat!
   
 • BARANGOLÁS BUKOVINÁBAN, MOLDVÁBAN ÉS A „CSÁNGÓ VIDÉKEN” BARANGOLÁS BUKOVINÁBAN, MOLDVÁBAN ÉS A „CSÁNGÓ VIDÉKEN”
  Bukovina és Moldva hosszú időn keresztül az ország elhanyagolt területei közé tartoztak, de az utóbbi évtizedekben olyan látványos fejlődés következett be ezen régiók életébe, amelyek elindították azt a nagyarányú érdeklődést, amelyet a hazai és a külföldi turisták tanúsítanak e vidékek iránt. Kirándulásunk olyan különleges helyszíneket érint, mint a csodálatos Békási-szoros, a festészetéről híres Agapia kolostor, az elüldözött székelyek által alapított Istensegíts település, Moldva fővárosának számító Jászvásár, valamint a gyökereikhez, hagyományaikhoz és magyar identitásukhoz ragaszkodó csángók ikonikus központja, Pusztina….
   
   
  Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a kirándulás sikeresen lezajlott! Köszönjük a bizalmat!
   
 • BARANGOLÁS A MAROS ÉS A KŐRÖSÖK VIDÉKÉN BARANGOLÁS A MAROS ÉS A KŐRÖSÖK VIDÉKÉN
  Amennyiben meg szeretné ismerni a Maros és a Kőrösök vidékének néhány népszerű és kiemelkedő látnivalóját, akkor ez a kirándulás Önre vár. Alkalmunk nyílik megismerni a keresdi Bethlen-kastélyt, az aradi szecessziós épületeket és az 1848-as eseményekhez kötődő emlékhelyeket, az Arany János emlékét őrző szalontai Csonkatornyot, Nagyvárad hangulatos központját, valamint az igazi különlegességgel bíró I Giardini di Zoe kertet Bánpatakon….
   
  Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a kirándulás sikeresen lezajlott! Köszönjük a bizalmat!