Thaiföld (Üdülés, Bangkok, Kwai folyó)

Időpont: 2017.02.03 - 2017.02.12 Lejárt ajánlat
 
1. nap: A reggeli órákban indulás a Székelyudvarhely – Kolozsvár - Szolnok – Budapest útvonalon. Érkezés után rövid pihenés, majd egy színházi előadás megtekintése. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás a repülőtérre, majd repülés menetrendszerinti járattal Bangkokba egy átszállással (Doha vagy Dubai). Érkezés után transzfer Pattayara a 4*-os Jomtien Palm Beach szállodába.
 
3. nap: Reggeli. Kirándulás Bangkokba. Utazás a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk a lenyűgöző Grand Palace, azaz a Királyi Palota lesz, amelyenek legfontosabb látnivalóját, a Smaragd Buddha szobrot is megcsodálhatjuk. Ezt követően átsétálunk a világ legnagyobb fekvő Buddha szobrához, a Wat Pho-hoz, majd megtekintjük a templom együttesben található, legrégebbi thai tradicionális masszázs iskolát is. Ezután a Discovery Museum segítségével egy érdekes, interaktív múzeumi előadás keretében ismerkedhetünk meg Thaiföld történelmével. Az ismeretterjesztő tárlat után a Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arun-t, azaz a Hajnal templomát nézzük meg. Lehetőség lesz 45 perces fakultatív hajókirándulást tenni a klongokon, Bangkok régi folyóparti cölöpös házai között, ahol még egy kisebb mini úszópiacot is láthatunk. Délután visszaérkezés a szállodába. Pihenés a tengerparton vagy a szálloda komplexumában.
 
4-6 nap: Reggeli. Pihenés és kikapcsolódás Pattaya gyönyörű tengerpartján vagy fakultatív programok igénybevétele. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Egész napos kirándulás Bangkoktól 140 km-re lévő Kanchanaburi városába. Kanchanaburi, Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya, mely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképpen az ismert háborús film folytán vált híressé. Kanchanaburiban a Thaiföldet 1942-ben elfoglaló japán csapatok, egy stratégiailag fontos, 400 km hosszú vasútpálya építkezésébe kezdtek. Munkára fogtak 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945 februárjában a szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet. Megtekintjük a festői szépségű Kwai-völgyben fekvő hidat és környékét, a hírhedt "halálvasút" emlékét, a II. világháborús múzeumot és a hősi temetőt. A program után ebéd a Kwai folyó úszóéttermében. (az italfogyasztás külön fizetendő). Következő állomásként a hegyes-dombos vidéken húzódó, Thaiföld egyik híres. nemzeti parkját, az Erawan Nemzeti Parkot keressük fel, ahol a hűsítő látványú "7 lépcsős" vízesésrendszer ejt ámulatba minden látogatót. Fakultatív programként bambusz rafting és dzsungel túrát tehetünk a Kwai folyón. Visszatérés a szállásra. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Pihenés és kikapcsolódás Pattaya tengerpartjánn vagy fakultatív programok igénybevétele. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. A menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, majd repülés Budapestre. Indulás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
10. nap: A hajnali órákban érkezés Székelyudvarhelyre. 
 
Ár: 1699 euro
 
Jelentkezési határidő: 2016.december 1.
 

további ajánlatok