Szardínia és Korzika kincsei

Időpont: 2017.07.05 - 2017.07.13 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás Székelyudvarhelyről a bukaresti repülőtérre. Repülés a Wizz Air menetrendszerinti járatával Algheroba. Érkezés után transzfer a szállásra. Szállás.  
 
2. nap: Reggeli. Városnézés Algheroban. A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14.században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. Délután kikapcsolódás Alghero tengerpartján. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Ezen a napon Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül. Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk, amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Délután érkezünk vissza a szállásunkra. Szabadprogram – strandolás. Szállás.
 
4. nap: Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Grotte D. S. Andrét. Kirándulásunk következő állomása a sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője. Ezután rövid pihenő a románkori Borutta-i San Pietro di Sorres bazilikánál. Következő látnivalónk a sziget egyik legszebb, középkori műemléke, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilika zárja a régi korok látnivalóit. Ezt követően a festői fekvésű Castelsardoba utazunk. A tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült városból csodálatos panoráma tárul elénk. Az óváros szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Délutánra visszatérés Algheroba. Strandolás. Szállás.
 
5 nap: Reggeli. Indulás Santa Teresa kikötővároskába, ahonnan komppal átkelünk Korzika szigetére. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény, csodálatos látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 65 méter magas mészkősziklák által képződött, 1,5 km hosszú fjord tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. A szállás elfoglalása után kikapcsolódás Bonifacio tengerpartján. Szállás.
 
6 nap: Reggeli. Utazás Ajaccioba, amely 1811 óta a sziget fővárosa. Látnivalók: Napóleon szülőháza, Szent János Keresztelő Kápolna, a császár monumentális emlékműve, mely híres hadjáratait dicsőíti.  Ajacciotól búcsúzva a korzikai utazás legszebb útvonala vár ránk. Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg. Rövid pihenő, majd a sziget belseje felé utazunk, és a Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét.  A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon keresztül érkezünk Corteba. Szállás Corte környékén.
 
7. nap: Reggeli után, rövid ismerkedés Corteval, a hajdani fővárossal. Hangulatos, szűk utcákon sétálunk fel a kilátóhoz, ahonnan szép panoráma nyílik a városra, és a környező, magas hegyekre. Innen a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Városnézésünk kiindulópontja a város központja, a nyüzsgő St. Nicola tér, ahol a római császárként ábrázolt Napóleon hatalmas szobrát is lehet látni.  A régi kikötő ma halászhajók és luxusjachtok horgonyzóhelye. Jellegzetes építménye és jelképe a Sárkány-móló. A móló végén álló világítótoronytól és a várdomb lejtőjén elterülő Romien-park pálmái és babérfái közül látjuk legjobban a parti sétányokat, a négy-ötemeletes, öreg házakat és a város jelképének számító Keresztelő Szent János-templomot. Utazás Bonifacioba. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Átkelés Szardínia szigetére, majd indulás Argheloba. A repülő indulásáig szabad program. Repülés Bukarestbe. Érkezés után autóbusszal indulunk Székelyudvarhelyre.
 
9. nap: Az éjszakai órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 795 euró
 
Jelentkezési határidő: 2017. február 1.
 

további ajánlatok