SVÁJC ÉS AZ ALPOK VARÁZSLATOS HELYSZÍNEI

Időpont: 2022.06.27 - 2022.07.06
1. nap: A reggeli órákban indulás a Székelyudvarhely – Nagyvárad – Budapest útvonalon. Több pihenőt követően érkezünk Budapestre, ahol a szállás elfoglalása után egy fakultatív esti dunai hajózáson veszünk részt, megcsodálva a két rakparton sorakozó, csodálatosan megvilágított épületeket, melyek nagy része a Világörökség részét képezi. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Utazás a Budapest – Melk - Salzburg – Maria Alm útvonalon, de pihenőt tartunk Melk-ben, ahol az osztrák barokk legnagyobb hatású egyházi épületét, az UNESCO világörökség részét képező bencés apátságot tekintjük meg. Folytatjuk az utazást és az esti órákban érkezés az osztrák Alpok egyik különleges helyszínére Maria Alm-ba. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Utazás a tiroli Alpok csodálatos hegyvonulatai között, majd pár órás buszozást követően, érjük el a svájci Alpok térségét, ahol elsőként Sankt Moritz-ba látogatunk, amely Svájc egyik legjelentősebb síparadicsoma. A két téli olimpiának is helyet adó mesés település legikonikusabb látványa, maga a lélegzetelállító St. Moritz-tó. Annak ellenére, hogy Svájc más tavaihoz képest meglehetősen kicsi, egész évben számos sporttevékenységnek ad otthont, különösen fagyott állapotban. Miután teszünk egy sétát a tóparton, megtekintjük a város szimbólumának számító, XII. századi „ferde tornyot”, majd szabadidőben igyekszünk megkóstolni a helyi különlegességnek számító „Nusse Torte” süteményt. Folytatjuk az utazást a svájci Alpok „hegyi ösvényein” és a késő délutáni órákban érkezünk Chur városába. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Folytatjuk az utazást az Alpok között, majd az Ober-tó, a Lauerzer-tó és a Vierwaldstatter-tó érintésével érkezünk Altdorfba, ahol a svájci szabadságharc ikonikus alakjának, Tell Vilmosnak állított emlékművet tekintjük meg a város főterén. Szabadprogram Altdorfban, majd ezt követően újra a hegyi panorámában gyönyörködhetünk, olyan alpesi települések érintésével, mint Slienen, Wassen, Hospental vagy Brig-Glis. A délutáni órákban érkezés Zermatt előterébe, Täsch városába, ahonnan már látni lehet a következő nap fénypontjának számító Matterhorn csúcsot is. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Kirándulás vonattal az „autómentes” Zermattba, ahol alternatív programként választani lehet a mesés település besétálását és felfedezését, vagy a helyi vonattal felkapaszkodni (fakultatív programként) a 3089 méter magasan levő Gornergrat hegyiállomásra, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a 4478 m magas Matternhornra, valamint több más „négyezres” csúcsra is, köztük a Breithorn-ra és a Monta Rosa-ra. Visszatérés Zermattba, majd rövid szabadprogram után indulunk Täsch-be, onnan pedig a Genfi-tó partvidékére, ahol előbb Chillon váránál, majd Montreux és Vevey tóparti településeken tartunk pihenőket. Estére érkezés Genf melletti szállásunkra. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Indulás a francia Alpok egyik legjelentősebb síparadicsomába, Chamonix-ba.  Alternatív program: Séta az 1924-es téli olimpia helyszínén vagy drótkötélpálya segítségével felkapaszkodni (fakultatív programként) az Aiguille du Midi csúcs 3824 m magas kilátójához, ahonnan „karnyújtásnyira” kerülünk Európa legmagasabb csúcsához, a Mont Blanc-hoz. Ezután egy másik kötélpálya segítségével jutunk el a Pointe Helbronner 3466 m magas kilátóhoz, amely szakaszon a kabinok áthaladnak a Vallée Blanche és a Glacier du Géant gleccsere felett. A panoráma mindkét kilátóról felejthetetlen élményt nyújt. Visszatérés Chamonixba, majd folytatjuk az utazást és a késő délutáni órákban érkezés Bernbe. Kulturális séta a városközpontban. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Luzerne városába, ahol megtekintjük az „Oroszlános emlékművet” és a város jelképének számító, a mesés Luzerni-tavat átszelő Kappelbrücke-t, azt az 1365-ben épült fahidat, amely Európa legrégebbi fahidja is egyben. Ezt követően Zürich-be tartunk, ahol rövid sétát teszünk a hasonló nevet viselő tó partján, olyan látnivalókat is érintve, mint a Fraumünster vagy a Grossmünster. Folytatjuk az utazást és Liechtenstein fővárosát, Vaduzt is érintve érkezünk meg az ausztriai Landeckbe. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Indulás az osztrák Alpok legszebb vidékére, amelyet a Grossglockneri Magas Alpesi panoráma úton közelítünk meg, érintve Heiligenblutot és néhány mesés kilátót, ahonnan láthatjuk Ausztria legmagasabb hegycsúcsát, a 3797 méter magas Grossglocknert, valamint több gleccsert is, köztük a 8,3 km hosszú Pasterze gleccsert is. Az esti órákban érkezés Maria Alm környékére. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. Indulás Budapest irányába, de pihenőt tartunk Bécsújhelyen, amelyet az Alpok keleti kapujának is neveznek. A Fischa-patak menti várost Alsó-Ausztria egyik legnagyobb városaként tartják számon. A város legjelentősebb nevezetességei közé tartozik a Főtér, a Szentháromság-szobor és a középkori Dóm, amely román és gótikus stílusjegyeket egyaránt őriz. Érdekessége, hogy az épületbe van befalazva Zrínyi Péter, és Frangepán Ferenc sírköve, akiket összeesküvés miatt, itt fejeztek le 1671-ben. A város déli részén láthatjuk az egykori Babenberg hercegi kastélyt, amelyben ma a Mária Terézia által, 1751-ben alapított Katonai Akadémia működik. Folytatjuk az utazást és az esti órákban érkezés Budapestre. Szállás.
 
10. nap: Reggeli. Szabadprogram, majd indulás Egerszalókra, ahol pár órás fürdőzésre kerül sor, majd folytatjuk az utazást hazafelé az Egerszalók – Debrecen – Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 2022. június 27 – július 6.
 
Ár: 850 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
 

további ajánlatok