Spanyol és Portugál királyi városok

Időpont: 2017.04.23 - 2017.05.02 Lejárt ajánlat
1. nap: A déli órákban indulás Székelyudvarhelyről a marosvásárhelyi vagy kolozsvári repülőtérre. Repülés Madridba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás Toledoba. A különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képei­vel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Folytatjuk az utat és az esti órákra Évora környékére érkezünk. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Évorába, ahol megnézzük a román-gót stílusban épült katedrálist, a római kori Diana templomot és egy XVI. századi egyetemet. Indulás tovább Lisszabonba. A Vasco da Gama hídon átkelve érkezünk meg a portugál fővárosba, ahol láthatjuk a Belém-tornyot, ahonnan a portugál hajósok a földrajzi felfedezések korában elindultak, továbbá a Felfedezők emlékművét, az Április 25-e hidat, a mánuel stílusú Jeromosok kolostorát Vasco da Gama síremlékével, majd az Alfama középkori negyed szűk utcáit. Délután meglátogatjuk a közeli Sintra városát, amely a XIX. századtól a portugál királyok nyári székhelye, ahol láthatjuk a Királyi Palotát, majd ezt követően a kontinens legnyugatibb pontjához, a Cabo de Roca-hoz tartunk, amely egy világítótoronnyal ellátott sziklaszirt, 140 méterrel az óceán fölött. Estére visszatérés Lisszabonba. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás Alcobacába, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező cisztercita kolostort. Itt nyugszik a legendás szerelmespár, I. Péter király és Ines de Castro, a portugál Rómeó és Júlia. Indulás Batalhaba, Portugália talán legszebb manuel stílusú kolostorához, amely I. János király fogadalmi temploma. A templom sírkápolnájában nyugszik a király több fia, köztük Tengerész Henrik is. Folytatjuk az utat Coimbra-ba, ahol megnézzük Európa egyik legrégebbi és egyben az ország első, XIII. századi egyetemét. Estére érkezés Portóba. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Városlátogatás Portóban, amelynek történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Városnézésünk során megtekintjük a Szent Ferenc templomot, és a Tőzsdepalotát, majd hajókázás a Douro folyón. Látogatás a Vila Nova de Gaia városrész egyik borpincéjébe, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a méltán híres portói borokat. Indulás Guimaraesbe, amely az ország első fővárosa volt és a nemzet bölcsőjének is nevezik. A vár és a középkori hangulatú óváros megtekintése után indulás Vigoba, ahol sétát teszünk a városközpontban. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Indulás az El Camino végállomását jelentő Santiago de Compostellaba, amely 1985 óta a Világörökség része. Érkezés után megtekintjük a Szent Jakab székesegyházat, amely jelentős zarándokjellegén kívül, Spanyolország legrégebbi és legpompásabb katedrálisa. Folytatjuk az utat Astorgaba, ahol megtekintjük Gaudi egyik fontos alkotását a Püspöki Palotát illetve a helyi katedrálist. Estére érkezés az egykori királyi városba, Leonba. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Városnézés Leonban, melynek során láthatjuk a Plaza Mayort, a városfalakat, a gótikus katedrálist, a román stílusú San Isidoro katedrálist, a királysírokat és Gaudi újabb remekművét, a Casa de Botinet. Utazás Burgosba Észak-Spanyolország egyik legvon­zóbb váro­sába. Sétát teszünk a városközpontban és a katedrálist vesszük szemügyre. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Indulás Valladolidba, ahol Spanyolország egyik legrégebbi egyetemét, a Plaza Mayort, a Városházát és a katedrálist nézzük meg. Folytatjuk az utat Segoviába, ahol az óváros látnivalóin kívül a híres római vízvezetéket tekintjük meg. Innen Avilaba tartunk, amelyet a XI. században épített városfalak vesznek körül. A szinte teljes épségében fennmaradt városfalakon kívül, a város számos románkori és gótikus műemlékkel rendelkezik. Az esti órákban érkezés Madridba. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. A délelőtti órákban megnézzük a Cervantes emlékművet, a Királyi palotát, a Plaza Mayort, és a Puerta del Solt. Délután szabad program vagy a Prado képtár megtekintése. Az esti órákban transzfer a repülőtérre. Repülés Marosvásárhelyre vagy Kolozsvárra.
 
10. nap: Az éjszakai órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 850 euro
 
Jelentkezési határidő: 2017. január 15.
 

további ajánlatok