Peru és az inkák öröksége

Időpont: 2017.10.05 - 2017.10.17
 

 

1. nap: Indulás Budapestről a KLM légitársaság menetrendszerinti járatával Limába, amszterdami átszállással. Az esti órákban érkezés Limába. Transzfer a szállásra.
 
2. nap: Reggeli. Utazás a Pan-American főúton Paracasba, a Limától délre, 270 km-re fekvő gyönyörű öbölbe. Érkezés után privát yachtra ülünk és a Ballestas sziget környékének tengeri állatvilágát fedezzük fel. Ezt a világ első tengeri rezervátumának is tartják. Szerencsénk függvényében láthatunk kormoránokat, sirályokat, flamingóféléket, a dél-amerikai oroszlánfókákat és helyi (mini) Humboldt pingvineket. A vízről ugyancsak megtekintjük a misztikus és ismeretlen eredetű feltehetően a II. században, a helyi homokdüne szélcsendes oldalába ásott óriási, gyertyatartónak elkeresztelt alkotást. A túra végeztével ebédelési lehetőség az óceánparti éttermekben. Innen egy óra utazással érjük el az egyik legrégibb „Pisco kifőzdét” ahol tárlatvezetés és kóstoló keretében megismerkedhetünk a nemzeti ital készítésének fortélyaival Tovább folytatjuk az utat Nazca-ba. Fakultatív program: a helyi Planetáriumban, 360 fokos panoráma mozi megtekintésével nyerhetünk bepillantást a Nazca vonalak titkaiba, amelyek felett a következő nap lehetőségünk lesz átrepülni. Ár: 10 USD/fő. Szállás Nazca-ban. 
 
3. nap: Reggeli. Fakultatív program: Kisrepülőgépekkel repülés a gigantikus Nazca vonalak és figurák fölé, amelyek 500 km2 területre terjednek ki, melyek közül az űrhajós, a pók, a kéz, a majom, a fa, a kondor és a kolibri alakjai a legjelentősebbek. Ár: 110-145 USD/fő. Továbbutazás Arequipába és érkezés az esti órákban. (kb. 600 kilométer). Utunk eleinte a tengerparti sávban vezet, majd azt elhagyva homokdűnék tengerén kapaszkodunk át, végül megkezdjük az emelkedést a 2300 méter magasan fekvő városba. Szállás.
 
4. nap: Reggeli után buszunkkal megkezdjük városnézésünket a város egyik kimagasló dombján található Yanahuara kilátónál. Ez az egyik legjobb hely fényképek készítésére a háttérben látható El Misti vulkánnal. Innen busszal leereszkedünk a történelmi belváros szívének számító koloniális főtérre. Megtekintjük a főteret és a székesegyház múzeumát, melynek keretében feljuthatunk az egyik torony tetejére is és testközelből szemlélhetjük meg az amerikai kontinens legnagyobb orgonáját. A főtértől elsétálunk a közeli, szállodánk melletti Szent-Katalin kolostorhoz, ahol megismerkedhetünk a máig is lakott kolostor építészetével, és egykori lakóinak elszigetelt életével. A délután hátralévő része szabadidő, az UNESCO által világörökség részének nyilvánított történelmi belváros egyéni felfedezésére. Szállás.
 
5. nap: Kora reggeli indulás 4.30-kor buszunkkal Punoba (csomagolt reggelivel), hogy a 10 órai határidőre a Titicaca-tavi kikötőben hajónkra szállhassunk. Itt kezdetét veszi kirándulásunk saját hajónkkal a tavon, melynek sebessége a hagyományos sétahajóknak a duplája. Először partra szállunk a tó közepén festői környezetben található Taquile szigetén, melynek lakosai a mai napig népviseletben járnak és megtartották ősi szokásaikat. A sziget településének rövid megismerését a tóból fogott halból készült ebéd elfogyasztását követve folytatjuk utunkat a parthoz közelebbi úszó szigetekhez, ahol az egyik szigetre lépve megismerkedünk lakosainak egyedi életvitelével a saját maguk által készített és karbantartott nádszigeten.Visszatérés Puno-ba. Szállás.
 
6. nap:  Reggeli után megkezdjük utunkat busszal az Inkák Szent Völgye felé.
Megállunk Sillustani-ban a festői környezetben található ősi temetkezési helynél, ahol a halottakat „chullpa”-kban (toronyszerű kőépítmények) helyezték végső nyugalomra.
Rövid pihenőt tartunk az utunk legmagasabb ponjának számító 4335 méter magasan található La Raya hágónál. Alacsonyabbra ereszkedve, meglátogatjuk Raqchi inka kori Viracocha templomát.Késő délutáni órákban érkezés a Szent Völgyben található Ollantaytamboba. Szállás.
 
7. nap:  Korai reggeli után, indulunk a helyi vasútállomásról a 6 órási vonattal, a festői Urubamba völgy mentén, Aguas Calientes településig. Érkezés után busz visz fel minket egy szerpentínen keresztül  Machu Picchu bejáratához.
Helyi idegenvezető kíséretében, 4 órás időtartamban látogatjuk meg az inka citadellát, majd utána ismét busszra szállunk, hogy visszaereszkedjünk a faluban található vasútállomáshoz, ahonnan 2.30-kor indul vonatunk vissza szállásunkig Ollantaytambo-ba. A délutáni órákban fakultatív program: túra a hegyoldalban található Inka gabonatározókhoz vagy a helyi csokoládémúzeum felkeresése, ahol lehetőség nyílik organikus forró csoki megkóstolására is. Szállás.
 
 
8 nap: Reggeli. Délelött Ollantaytambo romjainak meglátogatása, majd busszra szállunk és elindulunk az egykori Inka főváros Cusco irányába. Meglátogatjuk a hófedte csúcsokhoz közeli Moray-i inka kori mezőgazdasági körteraszokat, ami az inkák agrikultúrális génlaboratóriuma volt. Ez a hely szolgált a birodalom különböző részeinek szánt ottani viszonyokat tűrő számtalan krumpli és zöldségféle kikísérletezésére. Innen tovább folytatjuk utunkat a Maras-i sólepárlóhoz, ahol a hegyoldalba vájt több száz medencében mai napig kézi erővel takarítják be az elpárolgott magas sótartalmú helyi forrás vízéből lepárolt természetes sót. A szállás elfoglalása után szabadidő Cuscóban, igény esetén a szálloda közelében található, a város fő piacának számító San Pedro piacnak a meglátogatása. 
 
 
9 nap: Reggeli. Reggeli után megkezdjük városnézésünket Cuscoban és közvetlen környezetében.
Megtekintjük a főteret és a székesegyházat. Innen a belváros sikátorain keresztüli rövid sétával jutunk el  az Inka birodalom spirituális központjának számító Coricancha templomhoz (késöbbi Santa Domingo kolostor). Ennek megtekintése után buszra szállunk, hogy meglátogassuk a város felett magasodó látnivalókat, mint a Sacsayhuaman erőd / Tambomachay forrás / Q’enqo templomlabirintus.
A városnézés befejezte után szabadprogram. Fakultatív program: egy belvárosi óriási ajándékpiac felkeresése, ahol minőségi ruháktól a kéz/bőrműves termékeken át az ékszerekig minden megtalálható. Szállás.
 
10. nap: A reggeli elfogyasztása után transzfer a helyi reptérre, majd repülés Limába. A déli érkezés után transzfer a szállodához és a szállás rövid elfoglalása után megkezdjük városnézésünket a  történelmi belvárosban. Megtekintjük a San Martin teret, a Fegyverek terét (Lima főtere) az elnöki palotával, székesegyházzal, városházával, majd leereszkedünk a Szent Ferenc kolostor katakombáiba is. Kis pihenő erejéig visszatérés a szállodánkba, majd 6.30-kor megkezdjük az utolsó Peruban töltött éjszakánk búcsúprogramját. Először meglátogatjuk a Parque de Reservas szökőkútparkját, ahol számtalan kivilágított zenélő szökőkút és egy szökőkút lézer-show vár minket. Innen utunk egy belvárosi peña-ba vezet, ahol vacsorával összekötött gála esten veszünk részt, amin az ország különböző területeinek hagyományos táncait kísérhetjük figyelemmel. Visszatérés a szállodába az éjféli órákban.
 
11. nap: Reggeli. Délig az előző nap kipihenése és felkészülés a hazaútra. Délben elindulunk megtekinteni a Nicoloni Oldtimer magángyüjteményt. Ez Latin Amerika legnagyobb oldtimer múzeuma, ahol a közel 200 régi jármű mindegyike üzemképes állapotúra, gyönyörűen fel lett újítva és néhány a világon egyedülálló darab is megtalálható, mint pl. az 1915-ben készült fakarosszériájú Wanderer Tandem Sport utolsó létező darabja, vagy ez első 1903-ban készült Peruba érkezett autó, egy Clement Brass Phaeton modell. A múzeum megtekintése után ebédelési lehetőség, majd transzfer a reptérre. Repülés Amszterdamba, majd onnan Budapestre. Utazás haza autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
12. nap: A hajnali órákban érkezés Székelyudvarrhelyre.
 
Ár: 2950 euró
 
Jelentkezési határidő: 2017. január 30.
 
Az ár tartalmazza: A nemzetközi és helyi repülőjegyet, a reptéri illetékeket, a repülős poggyászokat, reggeliket, a transzfereket a külföldi és belföldi repülőterekre, a programban szereplő kirándulásokat és összes belépőket, a helyi magyar nyelvű idegenvezetést, magyar utaskísérőt.
 
Az ár nem tartalmazza: a fakultatív kirándulásokat és az egészségügyi biztosítást.
 
 

további ajánlatok