ÖRMÉNYORSZÁG - GRÚZIA - AZERBAJDZSÁN

Időpont: 2019.09.03 - 2019.09.14 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás a hajnali órákban a bukaresti repülőtérre, ahonnan az Aeroflot légitársaság menetrendszerinti járataival repülés (13.30–16.30) Moszkvába, majd onnan (20.40) Jerevánba. Érkezés után (00.30) transzfer a szálláshelyre. Szállás.
 
2. nap: Reggeli a szállodában. Egésznapos városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában. Látogatás a Matenadaran könyvtárban, a Győzelmi park és emlékmű felkeresése, az óriási lépcsővel. Csodálatos kilátás a város nevezetességeire: TV torony, a Kék mecset, futball stadion és a zenélő szökőkút. Látogatás Ejmiatsinbe, a többszáz éves, UNESCO világörökségi listán található Zvartnots katedrálishoz. Szállás Jerevánban.
 
3. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás, utazás Garniba. Séta a bazalt oszlopokkal szegélyezett kanyonban. Az Azat folyón átívelő, 9. századi kőhídon átérve érkezünk meg Garniba, ahol egy első században épült pogány templomot látogatunk meg először, majd utána a Geghard monostor következik. Visszautazás Jerevánba, ahol a Tsitsernakaberd-et, vagyis az Örmény népirtás megindító emlékművét és múzeumát látogatjuk meg. A délután fennmaradó idejében az Ararat konyak lepárlót keressük fel, ahol kóstolóval egybekötött gyártósor és múzeum látogatás zárja a napot. Szállás Jerevánban.
 
4. nap: Reggeli a szállodában, majd utazás a Sevan tóhoz, amelyet Örményország gyöngyszemének is neveznek. A tó egyike a világon ritka, magaslati területen fekvő tavainak, 2000 méterrel a tengerszint felett található. A látvány megcsodálása után továbbutazás, három különlegesen szép monostorhoz, ezek a Sevanavank, a Sahin és a Haghpat monostorok, amelyből a legutolsó UNESCO világörökségi listán található és a X-XII. századi múltra tekint vissza. Továbbutazás Bagratashen irányába. Az Örmény-Grúz határátkelés után transzfer Tbiliszibe, a szálláshelyre. Szállás Tbilisziben.
 
5. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Tbilisziben: Metekhi templom, a Mtkvari folyómenti csodálatos kilátás, a Narikala erőd, amely a város ősi szimbóluma, valamint a Sioni katedrális és mecsetek, zsinagógák. Látogatás Abanotubani kénes fürdőinél. Délután Sztálin szülővárosa, Gori felkeresése, végül látogatás Uplistsikhe barlangvárosába. Szállás Tbilisziben.
 
6. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás. Utazás Mtskheta irányába, amely valaha az Ibériai királyság fővárosa volt. Jvari meglátogatása, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Aragvi és a Mtkvari folyókra, majd a XI. századi Svetitskhoveli kolostor felkeresése. Továbbutazás Kazbegi felé, de útközben megnézzük a festői Ananuri kastélyt, ahonnan kitűnő kilátás nyílik a Jinvali víztározóra. A világ egyik legszebb látványát biztosító, legendás örmény katonai úton érjük el a 2300 méteres magasságban található Kereszt hágót. Innen négykerékmeghajtású terepjárókkal utazunk tovább a Gergetybe, a Szentháromság templomhoz. Szállás Tbilisziben.
 
7. nap: Reggeli a szállodában, majd a Bodebe kolostor meglátogatása. Városnézés Sighnaghi-ban, séta és kilátás az Alazani völgyre és a Kaukázus hegyvonulatára. Meglátogatunk egy helyi borpincét, megismerkedve az UNESCO által is elismert grúz Qvevri borokkal és a programot természetesen borkóstoló zárja. Továbbutazás a Grúz-Azeri határra, átlépés Lagodekhi-nél, majd továbbutazás. Szállás Shekiben.
 
8. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos program. Első állomás egy Kish nevű falu, amely VI-VII. századi albán templomáról ősi temetőjéről híres. A látogatás után városnézés Sheki-ben, Azerbajdzsán legrégebbi városában. A felső városrész felkeresése, ahol a Kánok palotája található, majd az óváros, ahol a kézműves múzeum ad betekintést az évszazadokkal ezelőtti életbe. Majd Shemakha következik, amely Shirvan sah régi rezidenciája. Itt láthatjuk még a hét kupolás mecsetet és a múzeumot is. Baku felé továbbutazva útba ejtjük a Diri Baba mauzóleumát. Szállás Bakuban.
 
9. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Bakuban: az egykori halászkikötő város erősödése és különleges fejlődése egyértelműen az olaj hatása. Meglátogatjuk a Shirvan sahok palotáját és az Absheron félszigeten a Tűz imádóinak a templomát. A félsziget egészen a Kaszpi-tengerig nyúlik ki, és a különös emlékműveket rejtélyekkel átszőtt légkör veszi körül. Szállás Bakuban.
 
10. nap: Reggeli a szállodában. Utazás Guba-ba, a Beshbarmaq hegyre, amelyet a helyiek szent helynek tekintenek és rengetegen zarándokolnak el ide. A Juma Guba mecset, valamint a régi fürdőházak felkeresése. Ezután meglátogatjuk a zsidónegyedet és a népirtás mementójaként létesített emlékhelyet. Végül egy Khinaliq nevű falu felkeresése. Szállás Bakuban.
 
11. nap: Reggeli a szállodában. Utazás Gobustanba, amely az ásatásokról és vulkanikus látványosságairól híres. Először látogatás a múzeumban, majd az igazán különleges azeri iszap vulkánoknál. A hazaút során látogatás a szőnyeg múzeumban. Szállás Bakuban.
 
12. nap: Éjfél után transzfer a repülőtérre, hazautazás az Aeroflot 05:10- kor induló járatával. 07.15-kor érkezés Moszkvába, majd 09.20-kor repülés Bukarestbe. Érkezés után (12.25) indulás autóbusszal hazafelé. A késő délutáni órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
 
• a szállásokat 4*-os szállodákban
• a repülőjegyet, a feladható csomagot, a reptéri illetékeket
• transzfereket és kirándulásokat légkondicionált autóbusszal
• 4x4 terepjárók bérlését • helyi angol nyelvű asszisztenciát
• a csoporthoz a helyszínen csatlakozó magyar nyelvű idegenvezetőt
• reggeliket a szállodákban • a programban leírt látványosságok belépőit
• Grúziai borkostolót
• Örmény konyak kostolót
• személyenként 1 üveg (500ml) palackozott ásványvizet naponta
 
 Az ár nem tartalmazza:
 
• az azerbajdzsáni vízumot (kb. 20 EUR)
• borravalót
• a leírásban nem szereplő szolgáltatásokat és étkezéseket
 
Időpont: 2019. szeptember 3-14.
 
Ár: 1950 euro
 
Jelentkezési határidő: 2019. január 15. 
 
 

további ajánlatok