NÁPOLY ÉS KÖRNYÉKE (POMPEJ – CAPRI – AMALFI)

Időpont: 2019.05.18 - 2019.05.21 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás a bukaresti repülőtérre, majd 12.45- kor repülés Nápolyba. Érkezés 13.50-kor, majd transzfer a szállodába. A délutáni órákban városnézés Nápolyban. A városnézés során felfedezzük Nápoly történelmi belvárosát, így láthatjuk a Dómot, a  San Lorenzo Maggiore templomot, a  Piazza del Gesu Nuovot, a Santa Chiara templomot és kolostort. A sétát a királyi Nápolyban zárjuk, ahol a Piazza Plebiscito, a Királyi palota, a Galleria Umberto, a San Carlo színház és a Castel Nuovo megtekintése kerül napirendre. A szabadprogram idején lehetőség van belekóstolni az igazi nápolyi életbe és megkóstolni a legendás nápolyi pizzát. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Egésznapos kirándulás Capri szigetére. A Sorrentói-félszigetről komppal átkelünk Capri szigetére. Kisbuszokkal felmehetünk Anacapriba, ahol megkóstolhatjuk a környék jellegzetes citromlikörjét, a Limoncellót, majd a város hangulatos sétálóutcáján végighaladva egy fantasztikus kilátóhoz jutunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a sziget túloldalán fekvő Capri városára. Anacapriból libegővel lehet feljutni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaro-ra, ahonnan gyönyörű a panoráma a Nápolyi-öbölre. Ezt követően Capri települését fedezzük fel, melyet a „Világ szalonjának” is neveznek. Kávézókkal, éttermekkel és előkelő szállodákkal szegélyezett hangulatos utcákon sétálgatunk, majd Augustus kertjéből megcsodálhatjuk a sziget jelképeit: a Faraglioni sziklákat. Alternatív programként (időjárás függvényében) vagy kiegészítésként, igénybe lehet venni a Kék Barlang nyújtotta egyedi élményét is. Délután visszatérés a Sorentói-félszigetre, majd Nápolyba. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Látogatás Pompejbe, amely egykor a  Római Birodalom leggazdagabb városai közé tartozott. A  Vezúv 79-es kitörése  idején elpusztult város romjai, ma a  Világörökség  részét képezik. Indulás Amalfi csodálatos partszakaszához. Az út során a meredek partról szép kilátás van a tengerre, a háttérben pedig 1000-1400 méter magas hegyek látványa bűvölik el a látogatót. A szerpentinekkel tűzdelt utakon először Positano kilátójánál állunk meg, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. Ezt követően folytatjuk utunkat a lélegzetelállító hegyi utakon, közben kisebb-nagyobb települések, a hegyek és a tenger látványában gyönyörködve. Amalfiba érve az egykori hajós köztársaság központjában teszünk egy sétát. A város legimpozánsabb épülete a Szent András Dóm, amely egy ma már több, mint ezer éves épületegyüttes kriptával, monumentális lépcsővel, előcsarnokkal, harangtoronnyal, és kolostorral. Estére visszatérés Nápolyba. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. A délelőtti órákban szabadprogram! Transzfer a repülőtérre, majd 14.30-kor repülés Bukarestbe. Érkezés után (17.35) utazás autóbusszal Székelyudvarhelyre. A késő esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre!
 
Az ár tartalmazza:
 
• Utazást Székelyudvarhely – Bukarest – Székelyudvarhely között légkondicionált autóbusszal
• Repülőjegyet, 20 kg-os úticsomagot, reptéri illetéket
• 3 szállást Nápolyban (4*) • A nagybusszal (50 fő) megtett transzfereket a látnivalókhoz
• A reggeliket
 
Az ár nem tartalmazza:
 
• Kompozás Capri szigetére
• Esetleges kisbuszok, libegő vagy fakultatív hajózások díját
• Belépőjegyeket a fizetős látnivalókhoz
• Egészségügyi biztosítást
 
Időpont: 2019. máus 18 - 21.
 
Ár: 650 euro 
       
Jelentkezési határidő: 2019. január 15.
 
    
 

további ajánlatok