NAGY IZLANDI KÖRUTAZÁS

Időpont: 2018.08.10 - 2018.08.19 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás a déli órákban a Székelyudvarhely - Szováta - Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest útvonalon. Szállás.
 
2. nap: Csomagolt reggeli. Elutazás Budapestről közvetlen Wizzair járattal Izlandra. Érkezés után a Reykjanes félsziget lávaföldjein haladunk át. Átkelünk Izland leghosszabb alagútján a Bálnafjord alatt, majd az első megállónk a nagyon szép fekvésű Borgarnes kisvárosban lesz. Utána megnézzük a Grábrók krátert, majd a Glaumbær tanyamúzeumot. Szállás a 80 km hosszú Szigetfjord mélyén fekvő Akureyriben, Észak-Izland fővárosában.

3. nap: Reggeli. Indulás a Goðafosshoz, az Istenek vízeséséhez, majd fakultatív bálnales Húsavíkban (80 euró). A Mývatn tó partján megnézzük a különösen látványos Námafjall geotermikus területet, ahol a Majmok bolygója egyes részeit is forgatták, majd lakatlan felföldeken és a Jökulsá á Fjöllum (jelentése: gleccserfolyó a hegyekben) völgyében megyünk tovább. Szállás Kelet-Izlandon, Neskaupstaðurban.

4. nap: Reggeli. Látogatás a keleti fjordokhoz: elsőként Stöðvarfjörðurba állunk meg, amely a fjordok mélyén fekvő falu, utána pedig Djúpivogur következik, amely szép kikötőjéről és régi házairól ismert kisváros. Délután megállunk a különösen látványos természeti környezetben fekvő Hvalnes világítótoronynál. Szállás Höfn közelében.
 
5. nap: Reggeli. Ezen a napon, Izland talán legkülönlegesebb helyeire látogatunk. A Gleccserlagúnánál lehetőségünk nyílik fakultatív program keretében a jéghegyek között hajózni kétéltű hajóval (50 euró). Utána megnézünk Hofban egy gyeptetős templomot, majd délután Víkben lemegyünk a fekete lávahomokos tengerpartra. Ezután a Dyrhólaey szikláról szép panorámában lesz részünk, és némi szerencsével lundákat is láthatunk. Végül a 62 méter magas Skógafoss vízesést tekintjük meg. Este a Herjólfur komppal átmegyünk a különösen látványos Vestmann-szigetekre. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Városnéző séta a Vestmann-szigeten, majd visszakompozás a szárazföldre. Ezután az Arany Körút látnivalóit keressük fel: Skálholt, amely püspöki székhely volt a középkorban; a Gullfosst (Arany vízesés), amely a világ egyik legszebb vízesése; a Gejzírt, amely Izland talán legismertebb látnivalója. Laugarvatn faluban megállunk a tóparti hőforrásnál, majd a Þingvellir Nemzeti Parkban a középkori izlandi parlament helyszínére látogatunk el, amely egyúttal az észak-amerikai és az eurázsiai geológiai lemezek találkozásánál lévő törésvonal helyszíne is. Szállás Reykjavíkban.
 
7. nap: Reggeli. Délelőtt városnéző séta Reykjavíkban, melynek keretében olyan látnivalókat érintünk mint: a Hallgrímskirkja (templom), a Stjórnarráðið (miniszterelnöki hivatal), a Tjörnin (tó), a Ráðhús (városháza), a Dómkirkja (katedrális), az Alþingi (parlament), és a régi kikötő. Szállás Reykjavíkban.
 
8. nap: Reggeli. Délelőtt átmegyünk a Kék Hegységen, és Hveragerðiban megnézünk egy kis földrengés kiállítást, majd Eyrarbakkiban egy színes házakkal rendelkező, tengerparti falut fedezünk fel. Ezután Krýsuvíkban egy kénes fortyogóiról ismert geotermikus területet járunk be. Délután fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (75 euró). Szállás Keflavíkban.
 
9. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal. Indulás haza a Budapest – Bors – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon.
 
10. nap: A hajnali órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 2299 euro
 
Időpont: 2018. augusztus 10-19.
 
Jelentkezési határidő: 2018. január 15.
 
Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen járattal
Reptéri illetéket
Feladott poggyászt (20 kg)
Nagyméretű kézipoggyászt (max. 55x40x23 cm) 
Magyar idegenvezetést Izlandon
Utazást Izlandon különbusszal
Utazást komppal a Vestmann-szigetekre
Szállást hét éjszakára, büféreggelivel: vidéken középkategóriás (3*), Reykjavíkban (4*) szállodában, kétágyas szobában
Belépőjegyet a glaumbæri skanzenbe
 
Az ár nem tartalmazza:
Fakultatív programokat
 
Választható felárak:
Egyágyas felár:  675 euro/fő
 
Megjegyzés:
Háromágyas szoba nem foglalható!
Maximális létszám: 36 fő!!
 

további ajánlatok