MÁLTA - KULTÚRA ÉS ÜDÜLÉS A LOVAGOK SZIGETÉN

Időpont: 2018.07.06 - 2018.07.13 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás Székelyudvarhelyről a kolozsvári vagy bukaresti repülőtérre, ahonnan repülés Vallettába. Transzfer a szállodába. Pihenés és kikapcsolódás a szálloda wellness részlegében vagy a tengerparton. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. A délelőtti órákban indulás Vallettába, Málta fővárosába, ahol sétát teszünk a városközpontban, érintve a Felső Barakka kertet, a Caravaggio oltárképét őrző Szent János katedrálist, a Nagymesterek Palotáját valamint más belvárosi látnivalókat. Délutáni órákra visszatérés a szállodába. Szabadprogram és pihenés a tengerparton. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Látogatás a sziget egykori fővárosába Mdinába, ahol megnézzük a Bástya teret, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész szigetre, majd meglátogatjuk a Szent Pál katedrálist. Ezután elutazunk Ta’Qali kézműves faluba, majd felkeressük a Dingli sziklákat, amely a sziget legmagasabb pontja is egyben. A kora délutáni órákban látogatás Rabatba, a Szent Pál barlanghoz, ahol állítólag Szent Pál apostol tevékenykedett máltai tartózkodása idején. Visszatérés a szállodába. Szabadprogram. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. A délelőtti órákban látogatás Marsaxlokk halászfaluba, ahol a tipikus luzzu csónakokat és a helyi piac termékeit vehetjük szemügyre, majd a Kék barlangot keressük fel, ahol jó idő esetén csónakázásra is lehetőség nyílik. Innen Hagar Qim-be tartunk, ahol a Stonehenge-nél is régebbi neolitikus templomot láthatunk. A délutáni órákban pihenés és kikapcsolódás a tengerparton. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Indulás Gozóra, Málta testvérszigetére, ahol olyan helyeket keresünk fel mint a csodálatos panorámát biztosító Calypso barlang, a Ta Pinu zarándokhely valamint Dwejra-t, ahol az egykori Azúr-ablaknak nevezett sziklaképződmény 2017-ben elpusztult maradványait lehet látni. Ezután a sziget fővárosába Rabatba tartunk, melynek legfőbb látnivalója a Citadella, ahonnan az egész sziget belátható. Délután Xlendi üdülőfalut keressük fel, ahol megkóstolhatjuk a sziget halételeit. Estére visszatérés a szállodába. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Fakultatív hajókirándulás Comino szigetére, a Kék Lagunához, amely kiváló fürdési lehetőséget és csodás természeti látnivalókat kínál. (25 euró/fő)
 
7. nap: Reggeli. Egész napos kikapcsolódás a tengerparton. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Transzfer a repülőtérre. Repülés Kolozsvárra vagy Bukarestbe. Hazautazás Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 799 euro
 
Időpont: 2018. július 6-13.
 
Jelentkezési határidő: 2018. február 20.
 

további ajánlatok