LUXUS HAJÓKIRÁNDULÁS (ANGLIA - FRANCIAORSZÁG - SPANYOLORSZÁG)

Időpont: 2023.06.16 - 2023.06.25
1. nap: A hajnali órákban indulás Székelyudvarhelyről a kolozsvári repülőtérre. Repülés Londonba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk, melynek keretében érintjük a Towert, a Tower Bridge-t, a Buckingham palotát, a Westminster palotát, a Big Ben-t és a Westminster katedrálist. Indulás Stonehenge-be, ahol a neolitikum egyik legjelentősebb megalitikus építészeti emlékét, a druida papok napszentélyét nézzük meg. Folytatjuk az utat Salisbury-be, Anglia legmagasabb tornyával büszkélkedő székesegyházához, ahol a templombelső mellett, megtekinthetjük az 1215-ben, János királlyal aláíratott Magna Charta Libertatum szabadságlevélnek az egyik eredeti példányát is. Az esti órákban érkezés Southamptonba. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Rövid városlátogatás Southamptonban, melynek keretében láthatjuk az egykor innen kiinduló Titanic hajó mérnökeinek és zenészeinek állított emlékműveket, a középkori város bejáratát képező Bargate kaput, a középkorból megmaradt városfalakat valamint a VII-ik századi gyökerekkel rendelkező Szűz Mária templomot. Indulás a kikötőbe, ahol megkezdjük a beszállási folyamatot a 2021-ben tengerre bocsájtott MSC Virtuosa luxushajóra. Beszállás után elfoglaljuk kabinjainkat, ebédelünk, majd ismerkedünk az „egy hétig otthonunknak számító” hajó adottságaival. A délutáni órákban szabadprogram a hajón. 20.00-kor a hajó elhagyja Southampton kikötőjét. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Egész napos utazás a nyílt tengeren, így ezen a napon a fedélzet kínálta lehetőségeket vesszük igénybe: medencék, vízi csúszdák, jacuzzik, kaszinó, sportkomplexumok, vetélkedők, előadások stb. Ebéd és Vacsora. Szállás.
 
4. nap: 07.00-kor érkezés a franciaországi La Rochelle kikötőjébe. Reggeli, majd közösen elhagyjuk a hajó fedélzetét és rövid gyalogos sétával ellátogatunk a híres történelmi város néhány nevezetességéhez, így a Chain és a Szent Miklós tornyokhoz, a gótikus Lanterna toronyhoz, a Charruyer parkba és a Szent Lajos templomhoz. Ezt követően a kikötőhöz közeli Plage des Minimes nevet viselő tengerparti szakaszhoz sétálunk, ahol kb. 3 órás időtartamban átadjuk magunkat a relax és a szórakozás élményének. Visszatérés a hajóra. Ebéd. Folytatjuk a kikapcsolódást a hajó fedélzetén. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
5. nap: 08.00-kor érkezés a spanyolországi Bilbao kikötőjébe. Reggeli. Szervezett kirándulás a csoport számára. Közösen elhagyjuk a fedélzetet, majd bérelt autóbuszunkkal elutazunk a béke szimbólumának és baszkok legszentebb helyének tartott Guernikába, amelyet a spanyol polgárháborúban porig bombáztak, és amely Pablo Picassot megihlette azonos című világhírű festményének az elkészítéséhez. A városban felkeressük a Guernika-i tölgyet, a mindenkori baszk uralkodók koronázási helyét, valamint láthatjuk a Picasso féle alkotás másolatát is a város egyik utcájában felállított falon. Visszatérés a Baszkföld fővárosába, Bilbao-ba, ahol sétát teszünk a modern és az óváros nevezetességeihez (Guggenheim múzeum, Arriaga Színház, Plaza Nueva, Szent Jakab székesegyház, Artxanda kilátó stb). Szabadprogram Bilbao óvárosában, majd visszatérés a hajóra. Ebéd. Kikapcsolódás a fedélzeten. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
6. nap: 09.00-kor érkezés La Coruna kikötőjébe. Reggeli. Szervezett kirándulás a csoport számára. Bérelt autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Herkules tornyokhoz és az azt övező emlékművekhez, majd leereszkedünk az óvárosba, ahol megnézzük a városházát, a katedrálist és az obeliszket. Ezt követően a rendelkezésre álló időt a város tengerpartján töltjük el. 15.00-kor visszatérés a hajóra. Ebéd. Kikapcsolódás a fedélzeten. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Egész napos utazás a nyílt tengeren, így ezen a napon a fedélzet kínálta lehetőségeket vesszük igénybe: medencék, vízi csúszdák, jacuzzik, kaszinó, sportkomplexumok, vetélkedők, előadások stb. Ebéd és Vacsora. Szállás.
 
8. nap: 07.00-kor érkezés Cherbourg kikötőjébe. Reggeli. Szervezett kirándulás a környék legjelentősebb látnivalójához, az egyetlen kúp alakú, 78 méter magas gránitsziklatömbre épült Mont Saint Michel apátsághoz, amely az Unesco Világörökség részét képezi. Idő függvényében látogatást tervezünk a XI. században készült, szintén világhírű Bayeux-i kárpithoz, amely Hódító Vilmos és a normannok angliai térhódítását mutatja be. Visszatérés a hajóra. Ebéd. Kikapcsolódás a fedélzeten. Vacsora. Az esti szórakozási lehetőségek kihasználása. Szállás.
 
9. nap: 07.00-kor visszaérkezünk Southamptonba. Reggeli. A hajó elhagyása után a ránk váró autóbusszal Londonba tartunk, ahol a British múzeumot látogatjuk meg, majd a repülőtérre való indulásáig szabadprogram London belvárosában. A késő esti rákban érkezés Kolozsvárra.
 
10. nap: Az éjszakai órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
• repülőjegyet
• reptéri illetékeket
• minden utas számára egy 20 kg-os feladható csomagot!
• reptéri transzfereket (Székelyudvarhely – Kolozsvár - Székelyudvarhely) illetve (Londoni repülőtér – Southamptoni kikötő – London repülőtér)
• hajójegyet, belső kabin kategóriában, kétágyas elhelyezéssel (felár ellenében ablakos vagy erkélyes kabin is foglalható)
• kikötői illetéket
• teljes ellátást a hajón (reggeli, ebéd, vacsora és az étkezések közötti falatozások)
• szénsavmentes vizet, teát, kávét, gyümölcsöt
• magyar nyelvű asszisztenciát és idegenvezetést az irodánk által szervezett kirándulások alatt
• színes magyar nyelvű útikalauzt
 
Az ár nem tartalmazza:
• a hajón az alkoholos italfogyasztást és a palackozott vizet!
• a kötelező szervizdíjat a hajón (10 euro/nap/fő minden korosztálynak)
• az irodánk vagy a hajótársaság által szervezett kirándulások díját (ez általában a szállítási eszközök bérlési díját jelenti, amit a programon résztvevők közösen fizetnek)
 
Kabin felárak: ablakos kabin : 160 euro/fő, erkélyes kabin: 280 euro/fő
 
(Amennyiben a légitársaságok utólagosan megváltoztatják a repülő indulási óráját, esetleg napját, úgy irodánk is fenntartja a programváltoztatás jogát, ami programszűkítést vagy bővítést, plusz szállás foglalást eredményezhet, amely természetesen extra költséget jelent.)
 
Ár: 1699 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2022. december 10.
 
 

további ajánlatok