LENGYELORSZÁGI KÖRUTAZÁS

Időpont: 2023.08.10 - 2023.08.18 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás a Székelyudvarhely – Debrecen – Vizsoly – Kassa útvonalon. Pihenőt tartunk Vizsolyban, ahol megtekintjük az Árpád-kori Műemlék Templom védett freskóit, valamint az 1590-ben Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi (Károlyi) Biblia egyik első kiadású példányát.  A délutáni órákban érkezés Kassára. A városlátogatás során láthatjuk a Szent Erzsébet dómot, az Orbán-tornyot, az Andrássy palotát, a Nemzeti Színházat, a Márai-házat, a Rodostó-házat, stb. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás Wroclavba, de pihenőt tartunk a „lengyel Tátra” legjelentősebb turistaparadicsomában, Zakopane-ban. A sikló segítségével felkapaszkodunk a Gubalowka kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik egyrészt a városra, másrészt pedig a Tátra csúcsaira, majd a piactéren vásárolhatunk a város és a környék sajttermelőinek kínálatából. Az esti órákban érkezés Wroclavba. Szállás.
 
3. nap:  A reggelit követően az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Század Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Indulás Poznanba, ahol a főteret, a székesegyházat és a reneszánsz városházát nézzük meg. Szállás Poznanba.
 
4. nap: Reggeli. Utazás Torunba, ahol olyan látnivalókban gyönyörködhetünk, mint a gótikus óvárosi városháza, a székesegyház, a városfalak és városkapuk, a Kopernikusz-ház, a keresztes lovagvár romjai és a híres ferde torony – amely Pisa mellett Európa másik, kevésbé ismert ferde tornya. Az eredeti középkori város-szerkezetét megőrző óváros felkerült az UNESCO Kulturális Világörökség listájára. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. Szállás.
 
5. nap: Reggeli.  Városnézés Gdanskban. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. A városnézés során láthatjuk a Kikötői darut, a Hosszú utcát, a Városházát, a Mária templomot és a Neptun szökőkutat. Megnézzük a 2017 novemberében megnyílt második világháborús múzeumot is, amely a város legnépszerűbb turisztikai látványossága lett. Szállás Gdanskban.
 
6. nap: Reggeli. Indulás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Továbbutazás és estére érkezés Lodzba. Esti séta Lodz belvárosában. Szállás Lodzban.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Czestochowaba, amely Lengyelország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba így a későbbiekben a kolostor zarándokhellyé vált. Azóta is hívők százezrei keresik fel a Madonnát. A délutáni órákban érkezés Krakkóba. Séta a belvárosban, melynek keretében láthatjuk a Wawel dombon levő királyi palotát, a Posztócsarnokot, a Mária templomot, az Egyetemet, a Barbakánt stb. Szállás Krakkóban.
 
8. nap: Reggeli. Indulás Egerbe, de pihenőt tartunk Dobsinán, ahol megnézzük a híres jégbarlangot. Délután érkezés Egerbe, ahol fakultatív programként részt vehetünk a Szépasszony völgyben egy vacsorával egybekötött borkostolón. Szállás. 
 
9. nap: Reggelii. Látogatás Egerszalókra, ahol pár órás fürdésre kerül sor Magyarország egyik legkülönlegesebb fürdőhelyén. Indulás hazafele az Eger – Debrecen – Nagyvárad – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 799 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2023. február 15.
 

további ajánlatok