LENGYELORSZÁG TÉLI KÖNTÖSBEN

Időpont: 2019.02.02 - 2019.02.09
1. nap: Indulás a hajnali órákban a Székelyudvarhely - Kolozsvár - Nagyvárad – Miskolc – Kassa útvonalon. Első megállónk Vizsoly, ahol megtekintjük az Árpád-kori Műemlék Templom védett freskóit, valamint az 1590-ben Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi (Károlyi) Biblia egyik első kiadású példányát.  A délutáni órákban érkezés Kassára, ahol a városközpont nevezetességeit nézzük meg: Szent Erzsébet dóm, Orbán-torony, Andrássy palota, Nemzeti Színház, Márai-ház, stb. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Indulás Krakkóba, de pihenőt tartunk a „lengyel Tátra” legjelentősebb turistaparadicsomában, Zakopane-ban. A sikló segítségével felkapaszkodunk a Gubalowka kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik egyrészt a városra, másrészt pedig a Tátra csúcsaira, majd a piactéren vásárolhatunk a város és a környék sajttermelőinek kínálatából. A délutáni órákban érkezés Katowice-be. Séta a belvárosban. Szállás.
 
3. nap: A reggelit követően az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Század Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Indulás Poznanba, ahol a főteret, a székesegyházat és a reneszánsz városházát nézzük meg. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. A városnézés során láthatjuk a Kikötői darut, a Hosszú utcát, a Városházát, a Mária templomot és a Neptun szökőkutat. Szállás.
 
5. nap: Reggeli után  megnézzük a 2017 novemberében megnyílt második világháborús múzeumot, amely a város legnépszerűbb turisztikai látványossága lett. Ezután utazás Torunba, ahol olyan látnivalókban gyönyörködhetünk, mint a gótikus óvárosi városháza, a székesegyház, a városfalak és városkapuk, a Kopernikusz-ház, a keresztes lovagvár romjai és a híres ferde torony – amely Pisa mellett Európa másik, kevésbé ismert ferde tornya. Az eredeti középkori város-szerkezetét megőrző óváros felkerült az UNESCO Kulturális Világörökség listájára. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Utazás Lengyelország „lelki fővárosába”, Czestochowaba, ahol a Fényes Hegyen levő pálos kolostort, és a benne levő Fekete Madonna ikont tekintjük meg. Folytatjuk az utat Krakkóig. A szállás elfoglalása után a „Krakkó by night” nevet viselő esti sétára kerül sor az óvárosban. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Aggtelekre, ahol a híres cseppkőbarlangot látogatjuk meg. Folytatjuk az utat Egerszalókra, amelynek igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből feltörő hévízforrás és a víz által formált sódomb. Lehetőség lesz megkóstolni a környék világhírű borait, majd utána kipróbálni egy esti fürdést az egerszalóki termálfürdőben. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Indulás hazafelé, de pihenőt tartunk Debrecenben, ahol ebédelni, vásárolni vagy akár kultúrálódni is fel lehet használni a rendelkezésre álló időt. Folytatjuk az utat hazafelé a Debrecen – Bors – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezünk Székelyudvarhelyre
 
 
Időpont: 2019. február 2 - 9. 
 
Ár: 550 euro 
               
Jelentkezési határidő: 2018. december 15.
 
 

további ajánlatok