KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN

Időpont: 2023.10.21 - 2023.10.29
1. nap: A hajnali órákban repülés Bukarestből Isztambulba. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd indulunk Isztambul felfedezésére. Sétánk során érintjük a Hippodrom látnivalóit, a 6 minarettel rendelkező Kék mecsetet és a Hagia Sophia templomot, amely valamikor a keresztény világ legnagyobb székesegyháza volt. Szabadprogram, majd látogatás a Nagy Fedett Bazárba, amely mint város a városban várja a vásárlás és alkudozás szerelmeseit. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Délelőtt látogatás a fényűzően berendezett Dolmabahce palotába, mely az utolsó török szultánok egykori rezidenciája volt. Ezt követően a Galata tornyot nézzük meg, majd a török szultánok egykori palotaegyüttesét, a Topkapi Szerájt és annak csodálatos udvarait sétáljuk be. Délután hajózás a Boszporuszon. Szabadprogram. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Indulás Ankarába, a török fővárosba, ahol elsőként az Anatóliai Civilizációk múzeumát keressük fel, amely az ókori művészetek és kézművesség valóságos kincsesháza. Ezt követően az Atatürk Mauzóleumot látogatjuk meg. Szabadprogram. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás Kappadókia mesebeli vidékére. Elsőként Göremébe érkezünk, a híres ókeresztény barlangtemplomok központjába, ahol a sziklába vájt kolostorok és templomok gyönyörű freskóit csodálhatjuk meg, majd Üchisar és Zelve következnek, ahol a holdbéli tájakra emlékeztető sziklaformákat, tündérkéményeket és, barlanglakásokat nézhetünk meg. Szállás Kappadókiában.
 
5. nap: Reggeli. Látogatás Derinkuyuba, a meghökkentően érdekes földalatti városba, majd Ortahisar és Avanos látnivalóit keressük fel. Este fakultatív programlehetőség: török esten való részvétel egy hangulatos barlangmulatóban (gazdag folklór- és hastánc-bemutató). Szállás.
 
6. nap: A következő megállónk Konya, a törökök szent városa (a „táncoló dervisek” szerzetesrend központja). Pihenőt tartunk Sultanhaniban, ahol a karavánszerájt tekintjük meg. Konyaba való érkezés után látogatást teszünk a híres Mevlána Múzeumban, majd továbbutazunk Afyonba. Szállás.
 
7. nap: Reggeli, majd indulás Kütahya városa felé, ahol Kossuth Lajos házát fogjuk megnézni. A kormányzó 1850-től 1851-ig élt Küthayan településén. Az esti órákban érkezés Bursa-ba. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. A délelőtti órákban városlátogatás Bursa-ban, melynek során láthatjuk az I. Bajazid által építtetett Nagymecset, a Selyembazárt, a Zöld mecsetet és I. Mehmed türbéjét. A déli órákban indulás Isztambulba, ahol a Miniatürk parkot látogatjuk meg, amely 135 makett segítségével, mintegy 60000 m2 területen igyekszik bemutatni Törökország legfontosabb vallási, történelmi és kulturális nevezetességeit. Szabadprogram. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. A repülő indulásának függvényében szabadprogram Isztambulban. Repülés Bukarestbe. Érkezés után indulás hazafelé a Bukarest – Brassó – Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda – Székelyudvarhely útvonalon.
 
Ár: 1150 EUR
 
 
 

további ajánlatok