Körutazás Szlovéniában

Időpont: 2017.07.20 - 2017.07.25 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás Székelyudvarhelyről a Szeben - Arad – Szeged - Pécs útvonalon. Késő délután érkezés Pécsre, ahol sétát teszünk a városközpontban. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Utazás Szlovénia egyik legrégebbi városába, Ptujba. A város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának műemlékvédelem alatt álló gyönyörű épületeivel, az apró terekkel, kacskaringós utcákkal és a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt. Belvárosi sétánk alkalmával, megtekintjük a város főterén a Szent György székesegyházat, a Várostornyot, mely eredetileg őrtorony volt, illetve az Orpheusz követ. Folytatjuk az utat Celjebe. Az itt található várból lenyűgöző panoráma tárul elénk a városra és a környező vidékre. Este érkezés a Ljubljanica folyó partján fekvő szlovén fővárosba, ahol rövid városnéző séta zárja a napot. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Utazás a közelben fekvő Predjama festői várához, amely Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója. A várat egy 125 méter magas sziklafalra építették és egy sor titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben. Következő úti célunk Szlovénia egyik legismertebb természeti látványossága, a Skocjan-barlang. A „földalatti Grand Canyon” az UNESCO világörökség része 1986 óta. A mesterséges bejárattól induló kalandos túra érinti a legfontosabb látnivalókat, mint a Csendes-barlang és a szédítő 50 m-es magasságban átvezető Cerkvenik-híd. Délután a szlovén tengerpart egyik kis gyöngyszemébe Piran városába utazunk. Szabadidő a festői városközpontban, majd visszautazás a szállásra az esti órákban.

4. nap: Reggeli. Ezen a napon a Triglavi Nemzeti Park térségét keressük fel. Először a Bohinji-tó partján, a középkori Száva-híd mellett található Keresztelő Szt. János templomot látogatjuk meg, mely kicsinysége ellenére Szlovénia egyik legszebb szentélye. Majd a környék híres kilátópontja, a Vogel-hegy (1530 m) következik, melyet kabinos felvonóval közelítünk meg. A lélegzetelállító panoráma után a vadregényes Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirándulást.  1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak. A fából épített járdáknak és hidaknak köszönhetően  kényelmesen járhatjuk be a szurdokot. Továbbutazás Bled felé. Látogatás a középkori várban, amely a tó fölé tornyosuló, csaknem 100 m-es sziklafal tetején áll,  majd séta a festői tóparton. Szabadprogram, vagy áthajózás a tavon jellegzetes helyi hajóval, a pletnával, a tó kis szigetén lévő barokk kegytemplomhoz. Bledtől nem messze található az ország legjobb állapotában fennmaradt középkori városa, Radovljica gyönyörű épületekkel, szűk utcákkal. Séta a városban, majd visszatérés a ljubljanai szállásra. Szállás.
 
5. nap: Reggeli a szállodában, majd Ljubljana látnivalóival ismerkedünk. Történelmi belváros, pezsgő életű egyetemi negyed, évszázados emlékek, parkok és folyópart, melynek jobb partján található a régi városrész, míg a bal partján az új városrész terül el. Megtekintjük az óváros fölé magasodó várat, a barokk belvárost, a Ljubljanica partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat. Folytatjuk utunkat Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosába, Skofja Lokába. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd a Száva mentén fekvő Kranj hangulatos középkori városkáját keressük fel. Utunk a Dráva-völgyén keresztül, Mariborba vezet. Séta a Dráva menti város hangulatos belvárosában a legfontosabb látnivalók megtekintésével: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Folytatjuk az utat és az esti órákban érkezés Pécsre. Szállás.
 
6 nap: Reggeli. Indulás hazafelé a Pécs – Szeged – Arad – Déva – Szeben – Székelyudvarhely útvonalon. Pihenőt tartunk Szegeden, ahol sétát teszünk a belvárosban. Estére érkezés Székelyudvarhelyre. 
 
Ár: 355 euro
 
Jelentkezési határidő: 2017. április 1.
 

további ajánlatok