KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Időpont: 2023.04.10 - 2023.04.19 Lejárt ajánlat
1. nap: A délelőtti órákban indulás a Székelyudvarhely – Nagyvárad – Szolnok – Budapest útvonalon. Több kisebb pihenőt tartva érkezünk meg a budapesti szállásunkra. Szállás.
 
2. nap: Csomagolt reggeli. A hajnali órákban indulás a repülőtérre. Repülés Marokkóba az Air France menetrendszerinti járatával és a párizsi átszállást követően a délutáni órákban érkezünk Casablanca-ba. Szabadprogram. Szállás és vacsora a szállodában.
 
3. nap: Reggeli. Korai reggeli és a szállodai kijelentkezés után látogatást teszünk a káprázatos II. Hassan mecsetbe. Ezt követően utazás Rabatba, a Királyság elegáns fővárosába. A virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudaya Kasba, a Hassan torony, V. Mohamed mauzóleuma (ha nyitva lesz akkor belülről is) és a Királyi palota (kívülről). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles”-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, amelynek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, amely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. Továbbutazás Volubilisbe, ahol a római kori emlékek kerülnek megtekintésre. A látogatás után folytatjuk az utazást és az esti órákban érkezés Fez-be. Vacsora és szállás.
 
4. nap: Reggeli a szállodában. Egész napos városnézés Fez-ben. az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. Elsőként a IX–XIV. században épült Medina (a világ legnagyobb sétáló utcájával), és a benne található Bou Inania Medersa (a Korán-iskolát belülről is láthatjuk) kerül megtekintésre, majd a világhírű Karaouine mecset környékét, a Nejjarine szökőkutat, a II. Idriss, (a város alapítója) mauzóleumot (kívülről), a bőrcserzők, az ötvös- és szövőműhelyek negyedét nézzük meg. Szabadprogram, amelyet a helyi gasztronómia kínálat megismerésére is fel lehet használni. A nap második felében látogatást teszünk a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához (kívülről), majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyedbe, végül pedig megismerhetjük a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáit is. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Fez-ben.
 
5. nap: Reggeli a szállodában, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, ahol rövid pihenőt is tartunk, majd a Közép-Atlasz cédrus erdejében elterülő üdülő- és síparadicsom Beni Mellal érintésével utazunk tovább, a kies, vörös vidéken keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Rövid pihenőkkel és számos útmenti látnivalót követően érkezünk meg a délutáni órákban Marrakesh-be. Szabadprogram. Vacsora és szállás Marrakesh-ben.
 
6. nap: Reggeli után Marrakesh-nek, a „Dél gyöngyének” feltérképezése következik. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk első része a Majorelle kert, a Bahia palota és a Menara kert megtekintésére kerül sor, de kívülről láthatjuk a Koutoubia mecsetet is. A nap további részében megismerkedünk a „szukok” varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. A programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakesh-ben.
 
7. nap: Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Az út során remélhetőleg kecskéket is fogunk látni az argana fákon, de mindenképpen egy rövid látogatást fogunk tenni egy argana olaj és krém készítő szövetkezetben. Ezt követően érkezünk Essauriába. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Szállás és vacsora Essauria-ban.
 
8. nap: Reggeli a szállodában, majd elutazás Casablanca-ba. Városnézésünk során eljutunk az Anfa villanegyedbe, a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét is. Elsétálunk a Casablanca filmből is ismert Ricks kávézóhoz, majd a nap befejezéseként a Corniche-ra látogatunk, ahol az óceán partján egy - az óceánnal párhuzamos - sétányon élvezhetjük a kilátást egy kávé vagy egy tál finomság mellett. Szállás és vacsora Casablanca-ban.
 
9. nap: Reggeli után kijelentkezés a szobákból, majd szabadidő. Koradélután transzfer a Casablanca-i repülőtérre, majd egy párizsi átszállással repülés Budapestre menetrendszerinti járattal. A repülőtéren vár ránk az autóbusz, amellyel hazautazás a Budapest – Bors – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon.
 
Az ár tartalmazza:
• szállítást Budapestre és vissza
• szállást Budapesten
• repülőjegyet minden illetékkel együtt
• reptéri transzfereket
• az autóbuszos szállítást a körút során
• félpanziós ellátást a szállodákban (reggeli és vacsora)
• magyar nyelvű idegenvezetést
• a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit
 
Az ár nem tartalmazza:
• egészségügyi biztosítást, a borravalókat: 50 USD/fő
 
Ár: 1450 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2022. december 10.
 
 
 

további ajánlatok