JAPÁN, CSERESZNYEVIRÁGZÁS IDEJÉN

Időpont: 2018.04.04 - 2018.04.14 Lejárt ajánlat
 
1. nap: Indulás a bukaresti repülőtérre, ahonnan a Qatar Airways menetrendszerinti járatával, és Dohai átszállással repülés Tokió-ba.
 
2. nap: A késő délutáni órákban érkezés Tokióba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Tokió-i városnézésünket az Akusa negyed megtekintésével kezdjük, amelynek a legfontosabb látnivalója a Sensoiji templom, amely Japán legrégebbi és legjelentősebb Buddhista temploma. Látogatás a XV. században épült Császári Palotánál, amely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újító szellemnek. Séta a Nakamishe bevásárlóutcán, majd az Ueno park meglátogatása következik, ahol több mint 1000 virágba boruló cseresznyefa bűvöletében szabadon sétálgathatunk. Látogatás a Tokyo Skytree toronyba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Japán fővárosra. Szabadprogram. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Csomagszállítási (feladott, nagy bőröndökre vonatkozó) szolgáltatás Tokyo – Osaka szakaszon. Utazás Kamakuraba, ahol a 13 méter magas Buddha szobor megtekintése után, megnézzük a Tasurugaoka Shintó szentélyt, majd a Komachi sétáló utcán levő kínálatokat vehetjük szemügyre. Ezután Hakoneba tartunk, ahol hajózunk az Ashi tavon, majd a felvonó segítségével felkapaszkodunk az Owakudani kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az Ashi tóra, illetve jó idő esetén a Fuji hegyre. Indulás Narusawaba. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Japán szimbolumának, a Fuji hegynek a meglátogatása. Délután látogatás a nyolc tavacskát magába foglaló Oshino Hakkaihoz. Utazás Mishimaba, ahonnan Shinkansen vonattal Osakaba. Transzfer a szállásra. Szállás.
 
6. nap: Reggeli, majd kirándulás Kiotóba, ahol a Fushimi Inari nagyszentélyt látogatjuk meg, melynek imacsarnokához kb.10 000, cinóbervörösre festett "torii", azaz szentélykapu alatt juthatunk el, amelyek páratlanul szép kontrasztot alkotnak a föléjük nyúló japán cédrusok zöldjével. Ezután séta a Maruyama parkban, amely cseresznyevirágzás idején Kiotó egyik legjelentősebb látnivalójává válik. Látogatás a Gion negyedbe, amely az egyik legismertebb gésanegyed Japánban. Mint minden más gésanegyed, ez is különálló jogokkal rendelkezik és saját közigazgatási rendszere van. Végül, az Unesco Világörökség részét képező Kiyomizu templomot látogatjuk meg. Szabadprogram. Visszatérés Osakaba. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Narába. Japán 8. századi fővárosában, Narában a Tódaidzsi-szentélyben, (amely egyben  a világ legnagyobb fából készült temploma is), a világ leghatalmasabb bronz Buddha-szobrát, a Daibucudent csodáljuk meg, majd a Nara-park szabadon sétáló szarvasai között időzünk. Ezután megnézzük a Fujiwara család szentélyéül szolgáló Kasuga Taisha szentélyt és a hozzá csatlakozó botanikus kertet. Visszatérés Osaka-ba, ahol a Dotombori negyedet és a Shinsaibashi bevásárló negyed egyedi hangulatát fedezhetjük fel. Szállás.
 
8. nap: Reggeli. Csomagszállítási (feladott, nagy bőröndökre vonatkozó) szolgáltatás Osaka – Tokió szakaszon. Ezután további bemutató jellegű buszos városnézés Osaka-ban, majd belépés az Umeda Sky Building-be, amelynek üvegkilátójából lélegzetelállító panoráma nyílik az egész városra. Továbbutazás busszal Kobe-ba, ahol egy “Sake lepárlót” látogatunk meg, ahol a bemutató mellett meg is kóstolhatjuk a japánok nemzeti italát. Továbbutazás Himeyibe, ahol a városnézés során meglátogatjuk a Himeyi kastélyt is. Indulás Hiroshimába. Szállás.
 
9. nap: Reggeli.  Komppal átkelünk a Miyajima szigetre, ahol Japán egyik szimbólikus építményét, az "úszó" kapuról híres  Itsukushima szentélyt nézzük meg. Ezután látogatás a Béke Emlékparkban és a múzeumban, amely Hiroshimának - mint a világ első nukleáris támadást szenvedett városának - állít méltó emléket. Szabadprogram. Utazás Tokióba Shinkansen vonattal a Hiroshima – Tokió útvonalon. Estére érkezés Tokióba. Szállás.
 
10. nap: Reggeli. Egésznapos szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Repülés, dohai átszállással Bukarestbe. Indulás haza autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
11. A délutáni órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 2900 euro
 
Időpont: 2018. április 4-14.
 
Jelentkezési határidő: 2017. december 20.
 
Az ár tartalmazza
 
A repülőjegyet Tokióba egy európai átszállással oda-vissza
A reptéri illetéket és csomagot
A transzfereket a repülőterekre és a szállodákhoz
Belépőket a programokban feltüntetett látnivalókhoz
Szállást 3*-os szállodában reggelivel
Légkondicionált külön autóbuszt a körút során
A vonatjegyeket a Mishima - Osaka és a Hiroshima – Tokió szupergyors vonatra
A Tokióban és Osakaban feladott nagypoggyászok viteldíját.
 
Az ár nem tartalmazza
 
Az egészségügyi biztosítást
 

további ajánlatok