IZLANDI KÖRUTAZÁS

Időpont: 2019.07.22 - 2019.07.31 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás a reggeli órákban a Székelyudvarhely - Szováta - Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest útvonalon. Szállás.
 
2. nap: Csomagolt reggeli. Elutazás Budapestről (7.10) közvetlen Wizzair járattal Izlandra. Transzfer Reykjavíkba. A szállás elfoglalása után városnézés Izland fővárosában: a Hallgrímskirkja (templom), a Stjórnarráðið (miniszterelnöki hivatal), a Tjörnin (tó), a Ráðhús (városháza), a Dómkirkja (katedrális) és az Alþingi (parlament). Szabadprogram. Szállás Reykjavík központjában.
 
3. nap: Reggeli után az Arany Körút látnivalóit keressük fel: a Gullfosst (Arany vízesés), amely a világ egyik legszebb vízesése; a Gejzírt, amely Izland talán legismertebb látnivalója. Laugarvatn faluban megállunk a tóparti hőforrásnál, majd a Þingvellir Nemzeti Parkban a középkori izlandi parlament helyszínére látogatunk el, amely egyben az észak-amerikai és az eurázsiai geológiai lemezek találkozásánál lévő törésvonal helyszíne is. A lehetőségek függvényében átkelés a Vestmann szigetekre, vagy visszatérés Reykjavíkba. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Ezen a napon Dél-Izland legfontosabb látnivalóit veszszük szemügyre. Elsőként a Seljalandsfoss vízesést látogatjuk meg, majd a Þorvaldseyri kilátóhoz tartunk ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Eyjafjallajökull vulkánra. Ezután a 62 méter magas Skógafoss vízesés csodálatos élményével gazdagodhatunk, majd a Dyrhólaey szikláról Izland szimbolikus madarát, a lundát is megfigyelhetjük. Látogatás a fekete lávahomokos Reynisfjara tengerpartra, ahol káprázatos sziklaformátumokat figyelhetünk meg, majd Vik-be, az egyik legpatinásabb izlandi kisvárosban tartunk pihenőt. Végighaladunk az Eldhraunk lávamezőn, majd szállásunk a gleccserlagúna közelében levő Gerdi városkában lesz. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Délelőtt látogatás a Jökulsárlónhoz, a glecsserlagúnához, ahol lehetőség nyílik fakultatív program keretében a jéghegyek között hajózni kétéltű hajóval (50 euró). Utána Höfn kikötővárost keressük fel, majd délután látogatás a Hvalnes (bálnafélsziget) világítótorony közelében lévő nagyon szép földnyelvhez. Szállás a hangulatos halászfaluban, Djúpivogurban.
 
6. nap: Reggeli. A keleti fjordokban elmegyünk Stöðvarfjörður faluba, ahol felkereshetjük Petra kőmúzeumát (fakultatív), majd Fáskrúðsfjörðurban egy egykori francia halászfalut ismerhetünk meg. Egilsstaðir érintésével megyünk tovább Észak-Izlandra, ahol a Mývatn tó környékének látnivalóival, a Námafjall geotermikus területtel és Dimmuborgir sziklaformációkkal ismerkedünk meg. Szállás Laugarban.
 
7. nap: Reggeli. Indulás a Goðafoss vízeséshez, az Istenek vízeséséhez, majd fakultatív bálnales Húsavíkban (80 euro/fő). Kora délután szabadidő Akureyriben, Észak-Izland legjelentősebb városában. Délután továbbutazás Nyugat-Izlandra és szállásunk Blönduósban lesz.
 
8. nap: Reggeli. Utazás a szép fekvésű Borgarnes kisváros felé, majd felkeressük a Deildartunguhver hőforrást, valamint a Barnafoss és Hraunfossar vízeséseket. Délután fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (75 euró). Szállás Keflavíkban.
 
9. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre (10.30) közvetlen Wizzair járattal. Indulás haza a Budapest – Bors – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon.
 
10. nap: A hajnali órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Az ár tartalmazza:
 
• Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen járattal
• Repülőtéri illetéket
• Magyar idegenvezetőt Izlandon
• Szállást hét éjszakára középkategóriás 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
• Reggeliket • Feladott poggyász (20 kg)
 
Az ár nem tartalmazza:
 
• Kirándulást kétéltű hajóval a jéghegyek között: 50 €/fő (helyben fizetendő az idegenvezetőnél)
• Bálnalest Húsavíkban: 80 €/fő (helyben fizetendő az idegenvezetőnél)
• Kék Lagúna: 75 €/fő (helyben fizetendő az idegenvezetőnél)
• Egyágyas felár: 650 euró/fő
 
Időpont: 2019. július 22-31.
 
Ár: 2299 euro
 
Jelentkezési határidő: 2018. december 15.
 

további ajánlatok