Hajókirándulás a norvég fjordvidékre

Időpont: 2017.08.19 - 2017.08.28 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás Székelyudvarhelyről a kolozsvári repülőtérre. Repülés Billundba, majd érkezés után kirándulást teszünk Odensebe, ahol megnézzük a város nevezetességeit. Szállás Odense környékén.
 
2. nap: Reggeli. Transzfer a koppenhágai kikötőbe. Beszállás az MSC Fantasia luxushajóra. 17.00-kor a hajó elindul Koppenhágából. Vacsora. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Egész napos utazás az északi tengeren. Kikapcsolódás a hajón: medencék, sportszalonok, színház, mozi stb. Ebéd. Vacsora. Szállás. 
 
4. nap: Reggeli. 8.00-kor érkezés a Geiranger fjordhoz. A Geiranger az egyik legszebb norvég fjord. Mesébe illik a hófedte hegycsúcsaival, vad vízeséseivel, zöld erdeivel és mélykék vizével. A fjord Norvégia egyik legtöbbet látogatott turistalátványossága, amelyet 2005-ben az Unesco Világörökség részévé nyilvánítottak. A fjord végében fekszik Geiranger városkája és itt folyik bele a Geirangelva folyó is. Szervezett kirándulás keretében látogatás a Dalsnibba, majd az Ornesvingen kilátókhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a fjordra. Szabadprogram Geiranger városában, majd 13.00-kor visszatérés a hajóra. Ebéd. 17.30-kor a hajó elhagyja a kikötőt. Kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Vacsora. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. 9.00-kor érkezünk Flaam városához, amely az Aurland fjord partján fekszik. Szervezett kirándulás keretében látogatást teszünk a 2006-ban elkészült Aurland kilátóhoz, amely a legnagyobb norvég fjord felett biztosít felejthetetlen panorámát. Ezután elmegyünk Borgundba, ahol Norvégia egyik legszebb fatemplomát nézhetjük meg.  15.00-ra visszatérés a hajóra. Ebéd. Kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Vacsora. Szállás. 
 
6. nap: Reggeli. 9.00-kor érkezés Stavangerbe, amely a hasonló nevet viselő fjord partján fekszik. Szervezett kirándulás keretében láthatjuk Európa egyik legidősebb épen megmaradt, legnagyobb részben fából épült házakból álló óvárosát. Megnézzük az 1125-ben épült dómot, majd szabadprogram. 15.00-kor visszatérés a hajóra. Ebéd. 18.00-kor a hajó elhagyja a kikötőt. Vacsora. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Egész napos utazás az északi tengeren. Kikapcsolódás a hajón: medencék, sportszalonok, színház, mozi stb. Ebéd. Vacsora. Szállás. 
 
8. nap: Reggeli. 10.00-kor érkezés a németországi Kielbe. Szervezett kirándulás keretében ellátogatunk Lübeckbe, az egykori Hanzavárosba, ahol az óváros nevezetességeit vesszük szemügyre: a Holsten-kaput, a Mária-templomot, amely a téglagótika egyik remek példánya, valamint a 14. században készített dómot. Rövid szabadprogram után visszatérés Kielbe, ahol szintén sétát teszünk a városközpontban. 16.00-ra visszatérés a hajóra. Ebéd. 18.00-kor a hajó elhagyja a kikötőt. Vacsora. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. 8.00-kor érkezés Koppenhágába. A hajó elhagyása. Egész napos városlátogatás, melynek során láthatjuk a Kis hableány szobrát, a régi kikötőt, a Rosenborg palotát, az Amelienborg palotát, a Tőzsde épületét, majd a Stroget sétálóutcán megélhetjük a vásárlás élményét is. Szállás Malmöben.
 
10. nap: Reggeli. Kirándulás Lundba, ahol megnézzük a város katedrálisát, majd Helsingborgba tartunk, ahol szemügyre vesszük a városházát és a kikötőt. A kikötőből láthatjuk a dániai oldalon levő Kronborg várat, amely többek között Shakespeare Hamlet című drámájának a színhelye is. Visszatérés Malmöbe. Szállás. 11. nap. Csomagolt reggeli. Hajnalban transzfer a repülőtérre, majd repülés Kolozsvárra. Érkezés után indulás hazafelé autóbusszal. A késő esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre. 
 
Ár: 1565 euro + 35 euro (a plusz 1 szállás Dániában az eredeti programhoz képest)
 
Jelentkezési határidő: 2016. december 15.
 

további ajánlatok