FINNORSZÁGI KÖRUTAZÁS - HELSINKITŐL MIKULÁSFALVÁIG -

Időpont: 2021.08.08 - 2021.08.15 Lejárt ajánlat
1.nap: A hajnali órákban indulás Bukarestbe a repülőtérre. Repülés Helsinkibe 10.45-kor. Érkezés után (13.35) városnézés Helsinkiben: Uspenski Székesegyház, Sofiankatu utca, Kauppatori (Halpiac), Sibelius emlékmű, Temppeliaukio sziklatemplom, Esplanadi Park, Helsinki székesegyház, Olimpiai Stadion stb. Szabadprogram. Szállás Helsinkiben.
 
2.nap: Reggeli. Kirándulás Porvoo-ba, Finnország egyik legrégibb városába, amely középkori építészetéről, kövezett utcáiról és vöröstetős házairól is ismert. Látogatás a régiségek piacára, a katedrálishoz illetve egy kézműves csokoládé műhelybe is! Indulás Kuopio felé, miközben elérjük a híres finn tóvidéket. Megálló a Kallavesi tó partján, ahonnan csodálatos panoráma nyílik számos szigetre illetve a Pujjo Hegyen található erődre. Szállás Kuopio/Tahko környékén.
 
3.nap: Reggeli. Folytatjuk az utazást Lappföldre a finn tóvidéken keresztül. Átkelünk a sarkkörön, majd érkezés Rovaniemibe, amely Finnország északi részének kereskedelmi központja is egyben. Városlátogatás Rovaniemiben: Jatkankynttila híd, Arkikum múzeum, Városháza, stb. Szállás Rovaniemiben.
 
4.nap: Reggeli. Mikulásfalva meglátogatása, ahol az utcákon egész nap karácsonyi dallamok szólnak. Láthatjuk a Postahivatalt, Mikulás irodáját, az ajándéküzleteket illetve átélhetjük a sarki kör átkelésének ceremóniáját. Továbbutazunk Ouluba, az északi rész egy másik jelentős városába. Szabadprogram, majd rövid városnézés: Katedrális, Olavinlinna vár, Piac. Folytatjuk az utat a Botnic öböl és a tengerpart mentén. Szállás Vaasa környékén.
 
5.nap: Reggeli. Kirándulás a Világörökség részét képező Kvarken szigetcsoporthoz. A szigetcsoport egy nemzeti park része, így a látogatók szabadon felfedezhetik a gyönyörű szigeteket csónakkal, vagy túrázhatnak a térségben. Estére érkezés Tampere-be. Szállás.
 
6.nap: Reggeli. Rövid városnézés Tampere-ben: Városháza, Katedrális, Színház stb. Utazás Rauma-ba, Finnország egyik legszebb városába, ahol sétát teszünk az óvárosban, amely a Világörökség részét képezi. Folytatjuk az utazást Turkuba, Finnország régi fővárosába. Szállás Turkuban.
 
7.nap: Reggeli. Az Aura folyó partján elhelyezkedő város fontosabb látnivalóit keressük fel, így pl. a Városházát, az egyetemet, a katedrálist, a Fehér Hattyú árbocos hajót és a szélmalmot. A délutáni órákban indulás Helsinkibe. Szállás.
 
8.nap: Reggeli. Indulás Helsinkibe és a repülő indulásáig (14.25) szabadprogram. Repülés Bukarestbe. Érkezés után (17.10) hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
 
Időpont: 2021. augusztus 8 - 15.
 
Ár: 1250 euro
 
Jelentkezési határidő: 2021. január 30.
 

további ajánlatok