Fehér éjszakák Szentpéterváron

Időpont: 2017.06.15 - 2017.06.20 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás Székelyudvarhelyről Budapestre. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. A déli órákban indulás a budapesti repülőtérre. Repülés Szentpétervárra, moszkvai átszállással. Az esti órákban érkezés Szentpétervárra, majd transzfer a szállodába. Szállás.
 
3. nap: Reggeli, majd ezt követően autóbuszos városnézés következik, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovas szobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Délután sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Látogatás Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumába, az Ermitázsba, amely a világ egyik legjelentősebb képzőművészeti gyűjteményének ad otthont. Késő esti szabadidős tevékenységnek, a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Kiruccanás Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. A délutáni órákban látogatás Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházaiba. Elsőként a Szent Izsák székesegyházat tekintjük meg, amely a város legnagyobb és legjelentősebb temploma. Ezután a Vérző Megváltó székesegyházat keressük fel, amely II. Sándor emlékmúzeumaként épült. A késő délutáni órákban hajókázásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Utazás Puskinba, amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. Visszatérés Szentpétervárra. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Transzfer a repülőtérre. Repülés Szentpétervárról Budapestre, moszkvai átszállással. Hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 750 euro
 
Jelentkezési határidő: 2017. január 15.
 
 
 

további ajánlatok