DÉL-ERDÉLY ÉS A KAZÁN-SZOROS

Időpont: 2019.08.02 - 2019.08.04 Lejárt ajánlat
1. nap: A reggeli órákban indulás Dévára, ahol megtekintjük a várat, majd sétát teszünk a vár alatti területen, ahol láthatjuk a Magna Curia-t, azaz Bethlen Gábor fejedelmi udvarházát, illetve a sétáló utcát és a református templomot. A várlátogatás után elutazunk Vajdahunyadra, ahol a Hunyadiak kastélyát tekintjük meg. Szállás Déván.
 
2. nap: Reggeli. Folytatjuk az utat a Hátszegi medencében, majd Karánsebes érintésével érkezünk Orsovára. Hajókázás a Kazán-szorosban, majd a modern stílusú katolikus templom meglátogatása. Ennek közelében rejtették el 1849-1853 között a magyar koronát. A templom festett keresztút stációin megjelennek a XX. századi közéleti személyiségek (Lenin, John Lennon, Nadia Comăneci, Széles Anna). Utazás Herkulesfürdőre, ahol meglátogatjuk a XIX. századi fürdőtelepülés épületeit. Szállás Herkulesfürdőn.
 
3. nap: Reggeli. Indulás hazafelé, igénybe véve a Transalpinai útvonalat, mely Románia legmagasabb, aszfaltozott hegyi átjárója. Érkezés az esti órákban Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 2019. augusztus 2 - 4. 
 
Ár: 500 lej
            
Jelentkezési határidő: 2019. április 15.
 

további ajánlatok