CSILLAGTÚRÁK ÉS ÜDÜLÉS DÉL-TÖRÖKORSZÁGBAN

Időpont: 2024.05.17 - 2024.05.24 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás Székelyudvarhelyről a repülőtérre, ahonnan repülés Antalyaba. Érkezés után transzfer az 5*-os, saját partszakasszal rendelkező Port River Hotel&Spa szállodába, majd a szobák elfoglalása után kihasználjuk a szálloda és a tengerpart által nyújtott szórakozási lehetőségeket. Vacsora. Szállás. All inclusive ellátás.
 
2. nap: Reggeli. Félnapos kirándulásra indulunk, amelynek első állomása Aspendos lesz, ahol az ókor egyik legépebben megmaradt színházát tekintjük meg. A színház 15000 férőhelyes és ma is használatban van. Ezt követően a Manavgat folyóhoz igyekszünk, ahol hajóra ülünk
és lehajózunk addig a deltáig, ahol az édesvízű folyó és a sósvízű tenger találkozik. A hajó kiköt a deltában, ahol a másfél órás szabadidőt fürdésre is fel lehet használni, de ki-ki választhat, hogy a 10-12 fokos folyóvízben vagy a 27-28 fokos tengervízben mártozik meg. Visszatérés a
szállodába. Ebéd. Szabadprogram. Vacsora. Szállás. All inclusive ellátás.
 
3. nap: Reggeli. Egész napos pihenés és kikapcsolódás a szálloda medencéinél és privát tengerparti szakaszán. Ebéd és vacsora. All inclusive ellátás.
 
4. nap: Reggeli. Alanya üdülőváros felfedezésére indulunk. Érkezést követően drótkötélpályán kapaszkodunk fel az alanyai várhoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, a fenséges Taurushegységre és a festői homokos strandokra. Bár az alanyai vár pontos eredete továbbra is bizonytalan, különböző történelmi korszakok, köztük a rómaiak, a bizánciak és a szeldzsukok befolyása ismerhető fel. Ezt követően leereszkedünk a városközpontba, ahol szabadidős
programként fedezhetjük fel az üdülőváros piacának és bazárjának kínálatát vagy kedvünkre sétálhatunk (és fürödhetünk) a csodálatos Kleopátra tengerparti szakaszon. Visszatérés a szállodába. A nap hátralévő részében pihenés és kikapcsolódás a szállodában vagy a tengerparton. Ebéd és vacsora. Szállás. All inclusive ellátás.
 
5. nap: Reggeli. Egész napos pihenés és kikapcsolódás a szálloda medencéinél és privát tengerparti szakaszán. Ebéd és vacsora. All inclusive ellátás. Reggeli. Egész napos kirándulás az Antalyától nyugatra eső Demre városába, amely az ókori Myra maradványait foglalja
magába. Itt született Szent Miklós, akinek a Mikulás hagyományát köszönhetjük, ezért mindenképpen érdemes meglátogatni a Szent Miklós bazilikát, de ezen kívül fontos látnivalót képeznek a város sziklasírjai és színháza is. Az út során láthatjuk a Nyugat-Taurus legmagasabb csúcsát, a 2365 méter magas Tahtali hegyet is. Visszatérés a szállodába. Vacsora. All inclusive ellátás.
 
6. nap: Reggeli. Félnapos kirándulásra indulunk Antalya városába, amely egyben az antalyai üdülővilág központja is. A modern szállodák sokasága mellett érdemes figyelni a múlt szépségeire is, hiszen óvárosa, a Kaleici olyan látnivalókat tartogat, mint a római falmaradványok, a kő és faházakkal szegélyezett szűk utcák, a Hadrianus kapu, valamint a szeldzsuk építészet egyik ékszerét, a bordázott Yivli minaretet is. Ezután szabadidő következik Antalya óvárosában, majd az egész program megkoronázásaként a Tünektepe telekabinnal felkapaszkodunk a Tünektepe hegy tetejére, amelynek kilátóteraszáról lenyűgöző panoráma nyílik a tenger és a hegyek közé ékelődött festői városra. Visszatérés a szállodába. Ebéd. Szabadprogram. Vacsora. Szállás. All inclusive ellátás.
 
7. nap: Reggeli. Egész napos pihenés és kikapcsolódás a szálloda medencéinél és privát tengerparti szakaszán. Ebéd és vacsora. All inclusive ellátás.
 
8. nap: Reggeli. Szabadprogram. Transzfer a repülőtérre, majd repülés Bukarestbe. Érkezést követően hazautazás autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 2024. május 17–24.
 
 Ár: 1250 EUR
 
FIGYELEM!
Erre a kirándulásra a helyek beteltek és csak pótlistára lehet iratkozni!
 

további ajánlatok