BUDAPEST - A NEMZET FŐVÁROSA II.

Időpont: 2023.03.10 - 2023.03.13 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás a hajnali órákban Székelyudvarhelyről a Kolozsvár – Nagyvárad – Debrecen – Szolnok útvonalon. Több pihenőt követően, a kora délutáni órákban érkezés Szolnokra, ahol sétát teszünk a belváros nevezetességeihez. Indulás tovább Budapestre, ahol a szállás elfoglalása és egy rövid pihenő után, egy napirenden levő színházi előadást tekintünk meg a főváros egyik színházában. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. A város látogatását az Oktogonnál kezdjük, ahol az idegenvezetőnk ráhangol az Operaház megtekintésére és annak kulisszatitkaiba való bepillantásához. A színpadi bejárást követően autóbuszra ülünk és felkapaszkodunk a budai várhoz, ahol a sokak által nem ismert sziklakórházat vagy bunkerkórházat ismerhetjük meg helyi idegenvezető kíséretében. Ezt követően szabadprogram, majd a budai várpalotában a nemrég felújított Szent István termet tekintjük meg. Ezt követően látogatást teszünk a Mátyás templomba. Szabadprogram, majd visszatérés a szállodába vagy, akik élnek a lehetőséggel egy újabb színházi előadás megtekintése. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. A délelőtti órákban látogatás a Szépművészeti Múzeumba, ahol a csodálatosan felújított csarnokokat és az állandó kiállítást vagy az éppen soron levő időszakos kiállítást tekintjük meg. A Szépművészeti múzeumból átsétálunk az újonnan átadott Néprajzi Múzeumba, ahol előbb kávé és ebédszünettel indítunk, majd az épület és a kiállítás bejárására kerül sor. A Városligetből busszal a Zwack Unicum gyárba látogatunk, ahol helyi vezetés keretében ismerhetjük meg a híres magyar „keserűital” készítésének titkait és kóstolásra is sor kerül. Szabadprogram, majd újra a színház és opera világát kínáljuk fel utasaink számára. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás Ócsára, ahol a királyi alapítású monostorok közé tartozó premontrei prépostság templomát nézzük meg, amely a középkori magyar templomépítész jelentős és egyik legépebben megmaradt emléke. A szentélyében feltárt freskóegyüttes az Árpád-kori falfestészet egyik kiemelkedő alkotása. A templom megtekintése után a közeli Tájházat is szemügyre vesszük, majd folytatjuk az utazást hazafelé az Ócsa – Szolnok, Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 280 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2023. január 5.
 

további ajánlatok