BEPILLANTÁS MOLDÁVIA KINCSEIBE

Időpont: 2023.09.22 - 2023.09.25 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás Székelyudvarhelyről a Csíkszereda – Gyimesek – Bákó – Husi – Chisinau útvonalon. A délutáni órákban érkezés Moldova fővárosába, Chisinauba, ahol a szállás elfoglalása és egy rövid pihenő után kulturális sétát teszünk a városközpontban. Vacsora a szállodában. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Utazás Régi Orhei városába, amely Moldova csaknem teljes történetét magába foglalja. A Raut folyóra néző szabadtéri múzeum komplexuma erődítményeket, fürdőket, barlangokat, romokat és kolostorokat kínál a turisták számára. Az ősi műemlékek különböző időszakokból származnak, beleértve a tatár és a mongol inváziókat is. Ebéd a közeli Butuceni faluban. A délutáni órákban Moldova egyik legszebb természeti képződményéhez, a Raut-kanyonhoz látogatunk. A Raut-folyó egy gyönyörű völgyben kanyarog, de a legszebb rész a Butuceni falu környékén levő pár kilométeres szakasz, amellyel a kanyon nevet is kiérdemelte. Visszatérés Chisinauba. Szabadprogram. Vacsora. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Utazás a Churchi kolostorhoz, amely Moldva egyik legszebb kolostora. A Szűzanyának ajánlott kolostor 1866-1872 között épült fel, de az ötkupolás épületet a kommunizmus idején bezárták, kincseit jórészt megsemmisítették. Az 1997-es újjá szentelését követően ma ismét régi pompájában látható. A visszautazás során meglátogatjuk Cricovát, amely Moldova és talán Európa egyik leghíresebb földalatti borpince komlexumát tudhatja magáénak. Cricova ismert a mintegy 70 utcából álló és 53 hektárnyi területre kiterjedő, természetes mészkőbe vájt labirintusairól, galériáiról és rendkívül finom borairól. A 3 féle bor megkóstolása mellett, bepillantást nyerünk a Champenoise módszer titkaiba is, amellyel az itteni pezsgőket is készítik. Visszatérés Chisinauba. Szabadprogram. Vacsora és szállás.
 
4. nap: Reggeli. Indulás hazafelé a Chisinau – Husi – Bákó – Csíkszereda útvonalon, de pihenőt tartunk Vaslui-ban, ahol sétát teszünk a főtér látnivalóihoz. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
HALASZTVA
a 2024-es évadra
 

további ajánlatok