BARANGOLÁS AZ OLT ÉS A ZSIL VÖLGYÉBEN

Időpont: 2023.05.19 - 2023.05.21 Lejárt ajánlat
1. nap: A reggeli órákban indulunk Székelyudvarhelyről és elsőként Fogarasra érkezünk, ahol az utóbbi években felújított középkori várat tekintjük meg. A vizesárokkal körülvett XV. századi vár számos történelmi családnak és személyiségnek volt a székhelye. A várlátogatás után folytatjuk az utazást és az Olt völgyén haladva érünk el Cozia-ra, ahol a Mircea cel Bătrân által alapított kolostort vesszük szemügyre. Ezt követően Căciulata-ra érkezünk, ahol egy sétahajózást tervezünk az Olt folyón. Ugyancsak Căciulata helységben található az az „erdei promenád” (Aleea Cura), amelyen egy „egészségügyi sétát” tehetünk az erdőben. A 2,3 km kiépített sétány igazi turisztikai különlegességnek számít a régióban. Szállás Căciulata környékén.
2. nap: Reggeli. Indulás Szlatinára, ahol a néprajzi múzeumban az Olt-völgyi életformával ismerkedhetünk meg, majd folytatjuk az utazást Craiova-ra, ahol a Szépművészeti múzeum kiállítását és a botanikus kert színes növényvilágát vesszük szemügyre. Szabadidő Craiova központjában, majd indulás Zsilvásárra, ahol Constantin Brâncusi remekműveivel, a „Csókok Kapujával”, a „Végtelenség oszlopával” és a „Hallgatás asztalával” ismerkedhetünk meg. Szállás Zsilvásár környékén.
3. nap: Reggeli. Utazás a festői Zsil völgyén keresztül, majd libegőzés a csodálatos panorámát kínáló Páring hegységben, amely a Fogarasi havasok után a Déli Kárpátok második legmagasabb hegysége. Ezt követően látogatás Petrozsényba, ahol sétát teszünk a városközpontban. Utazás haza a Petrozsény – Déva – Nagyszeben – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

további ajánlatok