BAJOR KASTÉLYOK TÉLI KÖNTÖSBEN

Időpont: 2018.02.04 - 2018.02.10 Lejárt ajánlat
1. nap: A reggeli órákban indulás a Junior előtti parkolóból az Udvarhely-Bors-Budapest útvonalon. A szállás elfoglalása után, fakultatív programként, Budapest egyik színházában, egy soron levő előadásra is benevezünk. Szállás.
 
2 nap: Reggeli. Indulás Bécsbe, ahol más fontos belvárosi látnivalók mellett a Hofburg kincstárát (Habsburg korona, koronázási jelvények, Bocskai korona, Német-római birodalmi korona, Nagy Lajos kettőskeresztje, Szent István erszénye stb.), illetve a Kapucinusok kolostorát (Ferencz József és Sissy sírhelye) tekintjük meg. Szabad program, majd indulás Salzburgba. Esti séta Mozart városában. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Indulás Bajorország legnagyobb tavához, a Chiem-tóhoz, amelynek szigetén található II. Bajor Lajos „Újpalotája”. A csodálatos palota megtekintése után, Münchenbe vezet az utunk. Bajorország fővárosában, a Freuenkirche, a Városháza, az Óvárosháza, és az „Öreg Péter torony” kerülnek meglátogatásra. Szabad időnket kellemesen eltölthetjük a „Hofbrauhaus” királyi sörözőben vagy az Allianz Arena múzeumának felkeresésével is. Szállás Münchenben. 
 
4. nap: Reggeli. Indulás a bajor Alpok egyik csodálatos vidékére, Hohenschwangauba, ahol II. Bajor Lajos „mesebeli kastélyát”, a Neuschwanstein-i kastélyt nézzük meg. A délutáni órákban Linderhofba érünk, ahol II. Bajor Lajos egyetlen befejezett kastélyával ismerkedhetünk meg. A kora esti órákban érkezés az 1936-os téli olimpia helyszínére Garmisch-Partenkirchenbe. A szállás elfoglalása után, rövid esti séta a városközpontban. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Bajorország és egyben Németország legmagasabb csúcsának, a Zugspitze-nek (2978) a meglátogatása, e nap legnagyobb kihívása. A libegő segítségével felkapaszkodunk a csúcson levő panoráma kilátóhoz, ahonnan elragadó kilátás nyílik az Alpok különböző csúcsaira. A nap további részében olyan útvonalon fogunk haladni, amely a bajor falvak csodálatos hangulatát tárja elénk, bepillantást nyerve a bajor gazdaság, az építkezés és falukarbantartás titkaiba. A koraesti órákban érkezés Salzburg melletti szálláshelyünkre. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Indulás a Salzkammerguti tóvidékre, ahol elsőként Bad Ischl-ben, a híres császári fürdővárosban tartunk pihenőt, majd kis kitérőt teszünk a Hallstatti-tó környékére, illetve a világörökség részét képező Hallstatt városkába, ahol megnézzük az egyedinek mondható csontházat, majd végigsétálunk a városka egyetlen főutcáján. Tovább folytatjuk az utat a salzkammerguti tóvidéken, majd az esti órákban érkezés Budapestre. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Ceglédre, ahol a Kossuth múzeumot tekintjük meg, illetve pár órás fürdőzésre is sor kerül a helyi élményfürdőben. A késő esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 390 euro 
 
Időpont: 2018. február 4 - 10.                
 
Jelentkezési határidő: 2017. december 15.
 

további ajánlatok