AZ ÓKORI GÖRÖGORSZÁG KINCSEI

Időpont: 2018.06.23 - 2018.07.01 Lejárt ajánlat
1. nap: A hajnali órákban indulás a Székelyudvarhely - Brassó - Bukarest - Giurgiu - Ruse – Szófia - Szaloniki útvonalon. Estére érkezés Szalonikibe. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Rövid városnézés Szalonikiben, majd indulás Athénba. Útközben megállunk a Thermophülei szorosnál vívott csata helyszínén, ahol Leonidász szobrát tekintjük meg. Ezután ellátogatunk a Marathóni csata helyszínére, majd a késő délutáni órákban érkezés Athénba. Szállás.
 
3. nap: Reggeli. Athéni látogatásunkat a Nemzeti Régészeti Múzeumnál kezdjük. Ezután az Agora, az Akropolisz, a Dionüszosz-színház, a Stadion és a Parlament következik. Esti séta a Plaka-n. Szállás Athénban.
 
4. nap: Reggeli. Indulás a Peloponnészoszi félszigetre, ahol először a korinthoszi csatornát, majd a mükénai várat, végül pedig az epidauroszi színházat nézzük meg. Estére érkezés Spártába, az ókori Görögország egyik legjelentősebb poliszába. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. Spártai városnézés, melynek keretében láthatjuk az ókori színházat, az Orthia szentélyt és a Régészeti Múzeumot. Indulás Olympia-ba, az ókori Olimpiai Játékok eredeti helyszínére, ahol az olimpiai láng meggyújtásának helyszínét, a stadiont, az uszodát és Zeusz templomát nézzük meg. Estére érkezés a korinthoszi-öböl partján levő Patrasba, Görögország negyedik legnagyobb városába. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Egész napos kikapcsolódás Patras gyönyörű, homokos tengerpartján. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás Delphoi-ba, ahol az ókori híres jósdát és más jelentős emlékműveket nézünk meg. Estére érkezés Kalambakába. Szállás.
 
8. nap: Reggeli után a Meteóra kolostorok meglátogatása következik, majd indulás Szófiába, de útközben meglátogatjuk az Unesco Világörökség részét képező Rilai kolostort. Estére érkezés Szófiába. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. Rövid városnézés Szófiában, majd indulás haza a Szófia – Ruse – Giurgiu – Bukarest – Brassó – Székelyudvarhely útvonalon. A késő esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 620 euro
 
Dátum: Június 23 – Július 1.
 
Jelentkezési határidő: 2018. február 20.
 
 

további ajánlatok