AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ ZÉLAND KÖRUTAZÁS SZILVESZTERI IDŐSZAKBAN

Időpont: 2023.12.27 - 2024.01.13
 
1. nap: (2023. december 27. szerda). A reggeli órákban indulás Budapestre. Érkezést követően egy soron levő színházi előadásra nevezünk be. (Fakultatív). Vacsora. Szállás Budapesten.
 
2. nap: (2023. december 28. csütörtök). Reggeli. A délelőtti órákban fakultatív fürdőzésre kerül sor a Széchenyi fürdőben. Transzfer a repülőtérre, majd 15.10-kor repülés Dubaiba (5 óra 10 perc repülési idő). Érkezés éjfél előtt (23.20).
 
3. nap: (2023. december 29. péntek). A helyi idő szerint, éjjel 2 órákor indul a járat Ausztráliába (13 óra 30 perc repülési idő). A Sydney-be való megérkezés után (22.30) transzfer a szállodába. A „jól megérdemelt” szobák elfoglalása. Szállás Sydney belvárosában. (Ibis Styles Sydney Central Hotel, vagy hasonló.)
 
4. nap: (2023. december 30. szombat). Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Sydney-ben a város legszebb látnivalóihoz és strandjaihoz. A városközponton áthaladva számos ellentétet fogunk látni – a hagyományos viktoriánus építészettől a Városházán és a Queen Victoria Buildingen át, az üzleti negyedet díszítő modern felhőkarcolókig, illetve az Operaház elsöprő dizájnjától a Darling Harbour modern fejlesztéséig. A Botanikus Kerten áthaladva a Lady Macquarie's Chairhez érkezünk ahonnan csodás kilátás nyílik a kikötőre, az Operaházra és az ikonikus hídra, majd az exkluzív keleti külvároson keresztül folytatjuk a városnézést, elhaladva a Kings Cross mellett Vaucluse és Double Bay felé. Ezt követően indulunk a híres Bondi Beach-hez és a vaskorlátos városi házaival rendelkező történelmi Paddingtonhoz, majd végül a King Street Wharf-ba érkezünk. Itt vár ránk a Magistic Cruises hajó, amellyel egy varázslatos és látványos Sydney-i kikötői körútra indulunk. A körút alatt elfogyasztjuk a svédasztalos ebédünket, amely friss tenger gyümölcseiből, ínyenc sültekből, séf napi ajánlatokból, ropogós salátákból és szezonális gyümölcsökből, valamint válogatott desszertekből és ausztrál sajtokból áll. Hajóutunk végén visszaérkezünk a King Street Wharf-ba, ahol a világhírű Sydney-i Operaházban egy 1 órás tárlatvezetésen veszünk részt. Szállás Sydney belvárosában. (Ibis Styles Sydney Central Hotel, vagy hasonló.)
 
5. nap: (2023. december 31. vasárnap). Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Kék-hegységbe, mely Sydney lakóinak a kedvenc kirándulóhelye (ősi eukaliptusz erdők, gyönyörűszép völgyek, szakadékok, vízesések). Az UNESCO Világörökséghez tartozó hegység jelképe a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”, a völgybe lezúduló Katoomba-vízesés pedig lélegzetelállító látvány. Ebéd a Featherdale Nemzeti Parkban. A Featherdale állatkert arról nevezetes, hogy itt kizárólag Ausztráliában őshonos állatokat láthatunk (koala, kenguru, wombat, tasmán ördög, dingó, emu, pingvin stb.). Ebéd a Nemzeti Parkban. A program tartalmazza a belépést a Scenic Skyway-re és a Scenic Cableway-re is! Visszatérés Sydney-be. Szállás Sydney belvárosában. Az esti órákban találkozni szeretnénk a helyi magyar közösség képviselőivel (szervezés alatt áll), majd a kirándulásunk fénypontjának számító szilveszteri tűzijáték megtekintésére kerül sor. A tűzijátékra a számos útlezárás miatt az oda-vissza utat tömegközlekedési eszközökkel oldjuk meg. Szállás Sydney belvárosában. (Ibis Styles Sydney Central Hotel, vagy hasonló.)
 
6. nap: (2024. január 1. hétfő). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás Cairns-be. A megérkezés után transzfer a szállodába és a szobák elfoglalása. Szabadprogram. Szállás Cairns belvárosában. (Bay Village Tropical Retreat, vagy hasonló.)
 
7. nap: (2024. január 2. kedd). Reggeli a szállodában, majd egész napos hajókirándulás az Ocean Spirit Cruises katamaránjával, amellyel a Nagy-korallzátony (Great Barrier Reef) felfedezésére indulunk. A gyönyörű, 32 méteres vitorlás katamaránról megtapasztalhatjuk a Michaelmas Cay egyedülálló zátonykörnyezetét - egy érintetlen homokos öblöt, amelyet csipkézett zátonyok vesznek körül és egy védett menedéket szolgáltatnak a vándorló tengeri madarak számára. A körút a nap körülményeitől függően a vitorlázást preferálja, de szélcsend esetén motorral is haladhat a hajó. Lehetőség van aktív programra is, így pl. búvárkodhatunk a védett sekély vízben, kipróbálhatjuk a félig tenger alá merülő tengeralattjárót, hogy a búvárkodó csoporttársakat láthassuk a zátonyon, vagy nézhetjük a haletetés bemutatóját és megfigyelhetjük a sziget madárvilágát. A híres madárrezervátum védelme érdekében az öbölben csak a kijelölt strandterületre lehet bejutni. Ha valaki egy lazább napot szeretne a Nagy-korallzátonyon eltölteni, nyugodtan pihenhet a tengerparton vagy az Ocean Spirit tágas fedélzetén. A nap folyamán a "beach buggy shuttle" szállítja az utasokat Ocean Spirit és a strand között. Ebédidőben elfogyasztjuk a svédasztalos ebédet is, de a program végén egy pohár pezsgő is vár ránk. Szállás Cairns belvárosában. (Bay Village Tropical Retreat, vagy hasonló.)
 
8. nap: (2024. január 3. szerda). Reggeli a szállodában, majd egész napos „Kuranda” túra következik. A hegyekben, a Barron folyó partján található Kurandaba az odautat egy panorámavasúton tesszük meg, a Világörökséghez tartozó esőerdőn keresztül. A másfél órás vonatozás alatt 15 alagúton és 40 hídon kelünk át. Az utazás csúcspontja a Barron folyó lenyűgöző vízesése. A többnyire bővizű trópusi folyó 260 méter magasból zúdul le, felejthetetlen látványt nyújtva minden turista számára. (Itt 10 percre megáll a vonat.) Ebéd a Hotel Kuranda-ban. A visszautazáshoz a Skyrail („égi vasút”) kabinjait használjuk. A 40 perces utazás a dzsungel felett, a hihetetlenül gazdag vegetáció tanulmányozása fentről egészen különleges élményt nyújt. Szállás Cairns belvárosában. (Bay Village Tropical Retreat, vagy hasonló.)
 
9. nap: (2024. január 4. csütörtök). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, majd egy reggeli belföldi repülőjárattal utazás Melbourne-be. A megérkezés után délután félnapos városnézés. Megtekintjük a melbourne-i viktoriánus építészeti alkotásokat, beleértve a Szent Pál-székesegyházat, a Princess and Regent Színházat, a Melbourne-i városházát, a Parlamentet, a Kincstár épületét, a Royal Exhibition épületeit, a Queen Victoria Markets-t, valamint a Fitzroy Gardens-t és az Albert Parkot. A program végeztével transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Melbourne belvárosában. (Ibis Melbourne - Hotel & Apartments, vagy hasonló.)
 
10. nap: (2024. január 5. péntek). Reggeli a szállodában, majd egész napos „Ocean Road” túra ebéddel. Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, de mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a panorámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szerencsés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Ebéd az Apollo öbölben. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül, amely egy mérsékelt égövi esőerdő. Az utazás csúcspontját a Port Campbell Nemzeti parkban található „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas partmenti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne belvárosában. (Ibis Melbourne - Hotel & Apartments, vagy hasonló.)
 
11. nap: (2024. január 6. szombat). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás Queenstown-ba, Új-Zélandra. A megérkezés után transzfer a szállodába, és a szobák elfoglalása. Szabadprogram. Szállás és vacsora Queenstown belvárosában. (Heartland Hotel, vagy hasonló.)
 
12. nap: (2024. január 7. vasárnap). Reggeli a szállodában, majd busszal utazás a fjordvidékre Új-Zéland legszebb panorámaútján. a Milford Sound felé, beleértve a Te Anau-i pihenőt és a városnéző állomásokat útközben. A fjordok leghíresebbike, a Milford Sound sokak szerint a világ egyik leglenyűgözőbb természeti csodája. A fjordon tett másfél órás sétahajózás a Milford Haven fedélzetén óriási élményt jelent, hiszen megcsodálhatjuk a mesés vízeséseket, az „égig érő hegyeket” és a buja esőerdőket. Büfé ebéd a hajón. Az autóbuszos utazás során természetesen fotószüneteket is tartunk, például a bűbájos Tükör-tavaknál. Szállás Queenstown belvárosában. (Heartland Hotel, vagy hasonló.)
 
13. nap: (2024. január 8. hétfő). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt félnapos kirándulás Arrowtown-ba és a Gibbston-völgybe. Míg Arrowtonban egy gyalogos városnézésre kerül sor, addig a Gibbston-völgyben egy barlangi pincetúrán veszünk részt, ahol 3 féle bort kóstolunk meg. Ezt követően megtekintjük az AJ Hackett Bungy ugróhídját, amely a helyszíne a világ első „bungee jumping” halálugrásnak. Transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás Wellington-ba. A megérkezés után transzfer a szállodába és a szobák elfoglalása. Szállás és vacsora Wellington belvárosában. (Bay Plaza Hotel, vagy hasonló.)
 
14. nap: (2024. január 9. kedd). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt félnapos program Wellingtonban: a Lambton Quay, a Mt. Victoria és az Oriental Bay, valamint a Hannah's Laneway - Fix & Fogg és a Leeds Street Bakery kerülnek megtekintésre. Ezt követően a „Te Papa” Nemzeti Múzeumba látogatunk, amely nagy hangsúlyt helyez az ország kettős – maori és európai eredetű – kultúrájának a bemutatására. Transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülőjárattal utazás Rotorua-ba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Roturua belvárosában. Este egy maori folklórprogramon vesz részt a csoport, melyhez bőséges büfévacsora (Hangi vacsora) is tartozik. (Sudima Lake Rotorua, vagy hasonló.)
 
15. nap: (2024. január 10. szerda). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Korai látogatás a Government Gardensben és a Kuirau Parkban, majd ezt követően az Agrodome Farm-ra érkezünk, ahol egy előadás keretében láthatjuk a birkanyírás művészetét és a birkaterelő kutyák tevékenységét. Elutazás az Északi-sziget egyik nagy attrakciójához, a Waitomo-barlanghoz, ahol a szép cseppköveken kívül az új-zélandi barlangok jellegzetes állatait, a parázsférgeket is láthatjuk. Barbecue büfé ebéd elfogyasztása a Roselands Resort-ban, majd folytatjuk az utat Aucklandba. A megérkezés után transzfer a szállodába és a szobák elfoglalása. Búcsúvacsora a Sky Tower körbe forgó éttermében, oda-vissza transzferrel. Szállás Auckland belvárosában. (Copthorne Hotel Auckland City, vagy hasonló.)
 
16. nap: (2024. január 11. csütörtök). Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt félnapos városnézés Aucklandban, melynek során az Auckland Domain park, a múzeum (csak kívülről), a Bastion Point (kilátással a kikötőre), a Harbour híd és a Devonporti strandok kerülnek megtekintésre. A program végeztével transzfer az Aucklandi Nemzetközi repülőtérre, ahonnan este indul a nemzetközi repülőjárat Dubaiba. Éjszaka a gép fedélzetén (17óra 10 perc repülési idő).
 
17. nap: (2024. január 12. péntek). Helyi idő szerint hajnalban, a menetrend szerint megérkezés Dubaiba. A hosszú repülőút után pihentetően fog hatni pár óra séta a repülőtér boltjai között, majd a délelőtti járattal (10.35) elutazás Budapestre (6óra repülési idő), ahova a koradélutáni órákban (13.35) érkezünk. Indulás haza autóbusszal Székelyudvarhelyre.
 
18. nap: (2024. január 13. szombat). Az éjszakai órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Ár: 8900 euró/fő
 
Az ár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazást Székelyudvarhely – Budapest – Székelyudvarhely között
 • Szállást Budapesten
 • Nemzetközi repülőjegyet Budapest – Dubai – Sydney és Auckland – Dubai – Budapest között (2800 euró) ·
 • A reptéri illetékeket a fent említett járatokra
 • Repülőjegyet és minden illetéket a következő repülőjáratokra:
Sydney – Cairns, Cairns – Melbourne, Melbourne – Queenstown, Queenstown – Wellington Wellington – Rotorua
 • 23 kg feladható poggyászt a nemzetközi repülőjáratokon ·
 • 14 szállást 3-4*-os belvárosi szállodákban ·
 • 14 reggelit, 8 ebédet és 5 vacsorát ·
 • A transzfereket a kirándulások során ·
 • A programban szereplő összes fizetős látványosságnak a belépőjegyeit ·
 • Magyar idegenvezetőt végig a kirándulás során (Dr. Varga Bálint) ·
 • Borravalót a helyi vezetőknek és sofőröknek (10 euro/nap/fő) ·
 • Irodánk színes útikalauzát ·
 • Az ausztrál és az Új-zélandi vízumok ügyintézésének a díját (E-visa).
 
Az ár nem tartalmazza:
 • Egészségügyi biztosítást
 • Az esetleges szilveszteri vacsora díját (szervezés alatt áll)
 • Bármilyen előre nem látott kiadást! (pl. ha lesz díja az ausztrál vízumnak - jelenleg nincs)
 

további ajánlatok