ADVENTI HANGULAT AUSZTRIÁBAN

Időpont: 2022.11.30 - 2022.12.04 Lejárt ajánlat
1. nap: Indulás a reggeli órákban a Székelyudvarhely – Kolozsvár – Bors – Szolnok – Budapest útvonalon. A délutáni órákban érkezés Budapestre, ahol a szállás elfoglalása után, ellátogatunk a Vörösmarty-téren berendezett adventi vásárra, amely elindítja ráhangolódásunkat a következő napok adventi élményeire. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Utazás Stajerország fővárosába, Grazba, amelynek világörökségi óvárosa különösen gyönyörű az adventi időszakban. Hangulatát emeli a városházán díszelgő óriási adventi naptár, az adventi sétavonat, valamint a Tartományi Székház udvarán található Eiskrippe, azaz az óriási, közel 50 tonna kristálytiszta jégből faragott jégbetlehem. Aki ennél is romantikusabb hangulatra vágyik, az felkapaszkodhat a Graz fölé magasodó Schlossbergre, ahol a város szimbólumának számító Óratorony mellett, megnézheti az eredeti stájer termékeket kínáló karácsonyi piacot is. Folytatjuk az utat a csodálatos Karinthiai-tóvidékre, ahol a Wörther-tó partján levő Velden mesebeli települését látogatjuk meg. Velden télen-nyáron vonzza a turistákat, de ilyenkor Adventben, különleges megvilágításban tündökölnek a város utcái és épületei, akárcsak a tóból visszaköszönő, adventi koszorúkat megjelenítő fénykompozíciók. Szabadprogram a vásárban. Szállás Velden környékén.
 
3. nap: Reggeli. Indulás a meredek sziklákkal és a hófödte csúcsokkal tarkított Villach – Salzburg közötti szakaszon, de mielőtt még a salzburgi „muzsika hangját” meghallanánk, kitérőt teszünk Oberndorfba, ahol először csendült fel a híres „Csendes éj, szentséges éj…” kórusdal. A Csendes éj emlékkápolna előtt, a hasonló nevű téren, a karácsonyi vásár gondosan díszített asztalai fogadják a közelről és távolról nagy számban érkező látogatókat, akik élvezettel adják át magukat a hangulatnak, és forralt bort kortyolgatva válogatnak a finom édességek közül. Ezt követően érünk Salzburgba, ahol az adventi vásárok egyik leghangulatosabb helyszínével találkozhatunk. Mozart városa egész adventben ünnepi díszben pompázik és naponta adventi szerenádok, misék, koncertek követik egymást. Messze földön híres karácsonyi vására, a Christkindlmarkt, hátterében a fenséges dómmal, körülötte az Alpok hófödte vonulataival, olyan, mintha egy hatalmas, kivilágított hógolyó belsejébe csöppennénk. Szállás.
 
4. nap: Reggeli. A Salzkammerguti tóvidéket érintve, jutunk el Mariazellbe, a híres zarándokhelyre, amelyet Nagy Lajos király óta a magyarok legnagyobb búcsújáró helyeként tartanak számon. A városka Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye, de az adventi időszakban nem csak a zarándokturizmus fellegvára, főként, ha hó is van. Mariazell és a körülötte lévő gyönyörű magas hegyek talán adventkor a legszebbek.  A Fő téren, ahol a híres bazilika is áll, a szervezők szerint a világ egyik legnagyobb felfüggesztett adventi koszorúja koronázza meg a karácsony előtti szezon hangulatát. Szabadprogram a vásárban, majd indulunk az osztrák fővárosba, Bécsbe, ahol igyekszünk feltérképezni a város, különböző pontján levő karácsonyi vásárokat, miközben érintünk olyan kulturális nevezetességeket is, mint a Stephansdom, a Hofburg, a Parlament vagy a Városháza. Legtöbb szabadidőt, a Városháza előtt berendezett, mesés hangulatú vásárban fogunk eltölteni, majd indulunk tovább Budapestre. Szállás.
 
5 nap: Reggeli. Indulás Debrecenbe, ahol „shopping szünetre” kerül sor, egyrészt a város egyik bevásárlóközpontjában, másrészt pedig a főtéren berendezett karácsonyi vásárban. A kultúra kedvelőinek lehetőség nyílik a Munkácsy trilógia és a központ más nevezetességének a megtekintésére is. Indulás hazafelé a Debrecen – Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre. 
 
Időpont: 2022. november 30-december 4.
 
 
Ár: 375 EUR + 15 euro (üzemanyag drágulás miatt) 
 
Jelentkezési határidő: 2022. május 1.
 

további ajánlatok