A SZERET DELTÁJA ÉS A MOLDVAI BOROK TÉRSÉGE

Időpont: 2022.05.20 - 2022.05.22
1. nap: A déli órákban indulunk Székelyudvarhelyről és első állomásunk a Nyerges tető lesz, ahol az 1848-as forradalom eseményeinek tisztelgő emlékművet és kopjafákat nézzük meg. Kézdivásárhelyre érkezve sétát teszünk a városközpontban és látogatást teszünk a Gyűjtemények házába, ahol a város történelmére emlékeztető számos tárgy mellett (képeslapok, jelvények, kitüntetések stb.) igen érdekes látnivalót kínál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékterem is, benne Gábor Áron, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor és Bem József személyéhez köthető emléktárgyakkal. Ezután a moldvai borvidék egyik híres központjába, Odobesti-re érkezünk, ahol az estét egy borkóstolóval fogjuk zárni. Szállás Odobesti-en.
 
2. nap: Reggeli. Városlátogatás Foksányban, ahol többek között a színház épületét és a katolikus templomot vesszük szemügyre, majd a Megyei múzeum történelmi kiállítását nézzük meg. Foksányt elhagyva folytatjuk az utat és a kora délutáni órákban érkezünk meg Zaga-Zaga településre, ahol egy Szeret-deltai sétahajózásra nevezünk be, majd ezt követően a délutáni órákban is élvezhetjük a hely kínálta más szórakozási lehetőségeket is (fürdés, biciklizés a tavak között, séta az őzek által „lakott” erdőben, szekerezés a tavak körül stb.). Szállás Odobesti-en.
 
3. nap: Reggeli. Utazás Barlad-ra, ahol a Vasile Parvan múzeumban megtekintjük az Alexandru Ioan Cuza életét bemutató részleget. Ezt követően Dofteana településre teszünk látogatást, ahol a Ghica család romantikus kastélyát látogatjuk meg.  A délutáni órákban érkezünk Bereck helységbe, ahol Gábor Áron szülőházát keressük fel. A kora esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 2022. május 20-22.
 
Ár: 599 RON
 
Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
 

további ajánlatok