A FRANCIA RIVIÉRA „KINCSEI”

Időpont: 2022.07.13 - 2022.07.22
1. nap: A reggeli órákban indulás a Székelyudvarhely – Nagyvárad – Budapest útvonalon. Több kisebb pihenőt követően érkezünk a Hortobágyra, ahol megtekintjük a „Kilenclyukú hidat”, majd a Tisza-tóhoz látogatunk, ahol egy hajókázásra kerül sor. Az esti órákban érkezés Budapestre. Szállás.
 
2. nap: Reggeli. Utazás a Budapest - Graz – Udine útvonalon, de pihenőt tartunk Stájerország fővárosában, Grazban, ahol a városközpont nevezetességeit (Városháza, Dóm, Díszkút stb.) vesszük szemügyre és felkapaszkodunk a város szimbólumának számító Óratoronyhoz. Szabadprogram, majd folytatjuk az utazást az egyre magasodó osztrák és olasz Alpok bűvöletében egészen Udine városáig. Szállás a város környékén.
 
3. nap: Reggeli. Indulás Veronába, Rómeó és Júlia városába, ahol rövid séta keretében láthatjuk az I. században épült Amfiteátrumot, a Városházát és nem utolsó sorban a Shakespeare-i dráma egyik legfőbb helyszínét, Júlia erkélyét. Szabadprogram, majd folytatjuk az utazást és a Pó folyót is érintve érkezünk meg Olaszország legnagyobb kikötővárosába, Genovába. Az érkezés függvényében ellátogatunk a nagy felfedező, Kolumbusz Kristóf szülőházához. Szállás Genovában.
 
4. nap: Reggeli. Indulás a Francia Riviérára, de kitérőt teszünk San Remo-ba, amelyet a Virágok városának is neveznek, és amely a Ligur part egyik legelegánsabb üdülővárosa. A dalfesztiválról is világhírű város a Capo Nero és a Capo Verde közötti széles öböl partján terül el. Hangulatos óvárosát, a „La Pigna”-t sikátorok, apró kis terek teszik jellegzetessé. A város feltérképezése és kellő szabadidő eltöltése után, folytatjuk az utazást és rövidesen elérjük az Azúr-part egyik ikonikus helyszínét, a Monaco-i Hercegséget. Sétát teszünk a Hercegi palotához és a katedrálishoz, majd a Forma 1-es pálya egyik szakaszán végig száguldva érkezünk meg a Kaszinó mesés környékére, ahol lehetőség lesz a „félkarú rablók” kipróbálására vagy a tengerben való megmártózásra.  Az esti órákban érkezés a Cannes környéki szállásunkra. Szállás.
 
5. nap: Reggeli. A délelőtt órákban ismerkedés Cannes városával. Sétánk alkalmával láthatjuk a kikötőt és a szép tengerparti sétányt, de megismerkedünk a Filmfesztivál helyszínével is, majd felsétálunk a Suquet dombra, amely a város középkori bölcsőjét képezi. A rövid városnézés után indulunk Saint-Tropez-be, melyet gyakran Franciaország ékkövének is neveznek. A világsztárok kedvelt üdülőhelye és a népszerű csendőr filmek legendás helyszíne is egyben. Az egykori kis halászfalu, ma már a fürdővárosok királynője. Séta a kikötőben és a hangulatos óvárosban, a Place des Lices téren, majd felsétálunk a citadellához is ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. A szabadprogram alatt érdemes kihasználni a város csodálatos tengerpartját és megmártózni a kellemes tengervízben. A néhány órás szabadidő után indulás vissza Cannes-ba, de megállunk a 75 hektáron elterülő Port Grimaud festői kikötővárosban, amelyet hét kilométernyi csatorna és egy tucat sziget alkot, ahol minden egyes háznak saját szárazföldi és vízi bejárata is van. Nem véletlenül nevezik a provence-i Velencének is. Estére visszaérkezés Cannes-ba. Szállás.
 
6. nap: Reggeli. Látogatás Antibes-ba, a fallal körülvett tengerparti városba, amely teljesen megőrizte kulturális javait és hitelességét. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, leghíresebb provence-i piaca, kulturális látnivalói (Katedrális, Grimaldi Palota - Picasso múzeum) teszik igazán vonzóvá. A szabadidőt követően Nizzába látogatunk, ahol az Angyalok Öblében teszünk egy sétát. (fürdési lehetőség).  Utazás Cap Ferrat-ba, amely a Francia Riviéra egy rejtett kis gyöngyszeme. A Földközi-tengerbe nyúló, gyönyörű fekvésű félszigeten, megtekintjük a látványos Ephrussi Villát a hozzá tartozó kilenc pompás kerttel együtt, melyeket szökőkutak, kis tavak, ritka növények díszítenek. A nap utolsó programpontjaként a Côte d’Azur egyik legbájosabb településére, a sziklatetőre épült Eze Village középkori hangulatú kisvárosba kapaszkodunk fel, ahonnan mesés panoráma nyílik a tengerpartra. Estére visszatérés Cannes-ba. Szállás.
 
7. nap: Reggeli. Indulás vissza Olaszországba a Cannes – Genova – Piacenza - Cremona – Garda-tó – Trento útvonalon. Pihenőt tartunk Cremonában, ahol a Hegedűmúzeumot és a dómot tekintjük meg, majd folytatjuk az utat a Garda-tóig, ahol sziklába vájt utakon haladva élvezhetjük a tó mesés panorámáját. Az esti órákban érkezés az egykori zsinat helyszínére, Trento-ba.
 
8. nap: Reggeli. Indulás a Trento – Lienz – Salzburg útvonalon. Kitérőt teszünk a mesébe illő Grossglockner Magas Alpesi útra, amely „testközelbe” hozza az osztrák Alpok legmagasabb csúcsát, a 3797 méteres Grossglocknert, illetve számos gleccsert és hegycsúcsot. Az esti órákban érkezés Salzburgba. A szállás elfoglalása után rövid, kulturális séta a központban. Szállás.
 
9. nap: Reggeli. Indulás az osztrák fővárosba, Bécsbe, ahol érkezés után sétát teszünk a központ legfontosabb látnivalóihoz: Hofburg, Városháza, Opera, Stephansdom stb. Szabadprogram, majd indulás Budapestre. Szállás.
 
10. nap: Reggeli. Indulás a Budapest – Debrecen – Nagyvárad – Székelyudvarhely útvonalon, de pihenőt tartunk Hajdúszoboszlón, ahol pár órás fürdőzésre kerül sor. Az esti órákban érkezés Székelyudvarhelyre.
 
Időpont: 2022. július 13-22.
 
Ár: 899 EUR
 
Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
 
 
 
 

további ajánlatok